[#1] Scalos - ocena przydatności
Witam!
Staram się ostatnio czegoś dowiedzieć na temat tego alternatywnego systemu dla amigi, ale już na samym początku pojawiają się pewne nieścisłości. Otóż, czy Scalos to działajacy samodzielnie alternatywny system dla amigi, czy jedynie nakładka na WB? W internecie są sprzeczne informacje na ten temat. Przeczytałem wszystko na forum PPA, co dotyczy Scalosa, znalazłem na jego temat ogólne informacje w książce Amiga od A do Z, ale to wciąż mało. Interesuje mnie to, jak Wy drodzy użytkownicy tego systemu ocenilibyście jego fukncjonalność w zestawieniu z takim np. WB 3.1 (podobno Scalos lepszy), AOS 3.5, AOS 3.9, AOS 4, Morph os, Aros. Gdyby ktoś mógł mi to przedstawić w formie tabelki lub podesłać linka do polskojezycznej strony z takim porównaniem, byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam

[#2] Re: Scalos - ocena przydatności

@ender, post #1

http://www.ppa.pl/artykul-Scalos.w.praktyce-2_16_313.html

Pozdrawiam
[#3] Re: Scalos - ocena przydatności

@abcdef, post #2

Dzięki, czytałem go już. Zresztą napisałem o tym. Czytałem wszystko co związane jest ze Scalosem i znajduje się na PPA.

[#4] Re: Scalos - ocena przydatności

@ender, post #3

Więc w czym problem...przecież pisze tam wyraźnie, że jest to ZAMIENNIK Workbencha, a nie autonomiczny system. Pisze też jak byk na dole, że w przypadku OS3.9 należałoby wgrać jakieś dodatki/patche/biblioteki czy inne amigowe ustrojstwa ;)
Wszystko jest objaśnione dosyć zrozumiałym językiem imho.
Czytając bodajże FAQ na PPA możesz też dowiedzieć się czym się różni Workbench od AmigaOS.
[#5] Re: Scalos - ocena przydatności

@abcdef, post #2

szkoda ze linki w artykule nie dzialaja ...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem