kategoria: Kontrolery
[#1] Budowa nowego joysticka - wolant z aliexpress
Hej
Zastanawiam się nad budową własnego joysticka i o ile widziałem dużo rozwiązań na zasadzie joysticków budowanych na wór a'la competition pro, to nie widziałem budowanych na wolancie z przyciskiem fire pod palcem.
Znalazłem taki wolant na aliexpress:
https://pl.aliexpress.com/item/1005003685726226.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl1005003685726226&ds_e_product_merchant_id=106609153&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19366866399&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1
I zastanawiam się, czy ktoś z Was na widział to w akcji albo sam budował coś na podstawie tego elementu. Nie chciałbym być pionierem, który napali się, zbuduje, a joy się rozpadnie po pierwszej godzinie testów z racji shitowego materiału :)
1
[#2] Re: Budowa nowego joysticka - wolant z aliexpress

@Zaki-Czan, post #1

Wszystko mozna rozwalić, ale jak nie będziesz bił rekordów w Mortal Kombat to dlaczego ma się rozpaść.
Sam sobie zrobiłem joystick przy pomocy drukarki i od lajtowego grania w jakieś platformówki czy wyścigi jakoś się nie rozpadł.
1
[#3] Re: Budowa nowego joysticka - wolant z aliexpress

@TomcioPaluszek, post #2

Ja całkiem serio rozważyłbym zrobienie tego z dębowego drewna. Chyba żaden kozak nie złamie takiego drążka.
[#4] Re: Budowa nowego joysticka - wolant z aliexpress

@Zaki-Czan, post #1

Ja budowałem joya arcade z kulką i działa bardzo dobrze, projekt obudowy znalazłem w necie, do tego kup sobie kabel z db9 ja kupiłem przedłużacz i obciąłem gniazdo.
1
[#5] Re: Budowa nowego joysticka - wolant z aliexpress

@Zaki-Czan, post #1

Nie chciałbym być pionierem, który napali się, zbuduje, a joy się rozpadnie po pierwszej godzinie testów z racji shitowego materiału :)

Myślę, że w tej cenie ryzyko bycia pionierem to sama przyjemność. Ten przedmiot ma darmowy zwrot więc tak naprawdę ryzyko jest znikome.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem