[#1] Jak skonwertować paletę kolorów ikony
Mam ikony gier HeroQuest i CelticLegends pobrane ze strony WHDLoad, które są zrobione w innej palecie kolorów niż mój Workbench. Jak mogę skonwertować je do palety OS3.9, żeby dobrze wyświetlały się przy 64 kolorach ?
Z tego co widzę, to program IconEdit, nie ma takiej funkcji.
[#2] Re: Jak skonwertować paletę kolorów ikony

@AmiArt, post #1

Domyslam sie ze ikony sa standardowe. Odpowiedz jest jedna: nie da sie. A juz na pewno nie bedzie to proste.
Tylko ikonki Glow/NewIcon automatycznie remapuja klory.

Ogolnie nalezaloby zgrabowac je jakos w poprawnej palecie a dopiero pozniej jako obrazki zremapowac
lub zapisac w jednym z w/w formatow.
[#3] Re: Jak skonwertować paletę kolorów ikony

@Phibrizzo, post #2

A możecie mi polecić jakiś program na Amigę lub PC do konwersji obrazków PNG na ikonę .info w palecie OS3.9 ?
[#4] Re: Jak skonwertować paletę kolorów ikony

@AmiArt, post #3

Iconian . aminet
Personal Paint
[#5] Re: Jak skonwertować paletę kolorów ikony

@Norbert, post #4

Problem rozwiązany. Wczytałem obrazki PNG w Personal Paincie, zmieniłem paletę kolorów i narysowałem ikony od nowa.
Dziękuję za pomoc.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem