kategoria: CD32
[#1] CD32 problem z obrazem
Witajcie,
Od jakiegoś czas mam problem z obrazem w CD32, którego nie potrafię rozwiązać, wygląda to jakby coś się sprzęgało, pasy z taką "kaszką" idą z dołu do góry. Amiga była w pełni recapowana, kupiłem kabel RGB na amigastore.eu (ten premium), używam TF360 z wyjściem RGB. Testowałem trzy różne zasilacze (oryginalny, zakupiony na allegro zamiennik jak i przerobiony z PSU od PC). Nic nie pomaga, ma ktoś jakiś pomysł?

[#2] Re: CD32 problem z obrazem

@micielk, post #1

Na innym monitorze próbowałeś?
[#3] Re: CD32 problem z obrazem

@micielk, post #1

Może kondensatory w Amidze padają o ile były wymieniane ?
U mnie problemy z obrazem latające pasy i zakłócenia rozwiązałem wymianą wszystkich kondensatorów w Amidze chociaż już kiedyś były wymieniane oraz kondensatorów w oryginalnym jej zasilaczu.
[#4] Re: CD32 problem z obrazem

@micielk, post #1

Gniazdo zasilania nie ma luzów, m.in. na obudowie wtyczki?
Kondensatory na zasilaniu mają dobrą polaryzację?
Masa obudowy jest prawidłowo połączona? Tam był taki kabelek z miedziowaną blaszką.
Ekrany masz czyste, bez korozji?
[#5] Re: CD32 problem z obrazem

@micielk, post #1

Sprawdź na innym kablu RGB i innym monitorze/TV.
[#6] Re: CD32 problem z obrazem

@micielk, post #1

.

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2024 08:33:15 przez kubaslonka
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem