[#1] Blizzard 1230IV i AsimCDFS zwiechy
Witam

Po zainstalowaniu asimCDFS zrestartowalem komputer, gdy ladowal asimcdfs przed uruchomieniem workbencha zawiesil sie na tym momencie. Po wyjeciu blizka wszystko dziala... Co moze byc przyczyna ? Lacze krawedziowe wyczyscilem i nie pomoglo, wyjalem procesor i wsunalem na miejsce tak jak i kooprocesor. Wymienialem rozne typy pamieci, i nic .

HELP

[#2] Re: Blizzard 1230IV i AsimCDFS zwiechy

@PrzemasIII, post #1

podłącz cedeka przez scsi, one nie potrzebują chyba żadnych sterowników/file systemów??

[#3] Re: Blizzard 1230IV i AsimCDFS zwiechy

@arti4-92, post #2

przez scsi nie wykrywa cd tylko hd...

[#4] Re: Blizzard 1230IV i AsimCDFS zwiechy

@PrzemasIII, post #1

mam to samo

Co prawda nie mam blizzarda tylko elboxa 1230, ale po dolozeniu karty sieciowej komputer zawieszal sie przy starcie (w momencie ladowania sterownikow do cd).
Rozwiazalem to w sposob malo elegancki - jak chce uzywac sieciowki to wylaczam z u-s asima. Jak cd to wyciagam sieciowke

[#5] Re: Blizzard 1230IV i AsimCDFS zwiechy

@kutafon, post #4

Spróbujcie CacheCDFS, używałem go od samego początku jak kupiłem Amigę.
Nie zawieszał komputera.

[#6] Re: Blizzard 1230IV i AsimCDFS zwiechy

@kutafon, post #4

Miałem też Elbox1230/40 i nie było żadnych problemów.

Ostatnia modyfikacja: 07.03.08 18:10
[#7] Re: Blizzard 1230IV i AsimCDFS zwiechy

@Olek, post #6

po ponownym (trzecim ale z innej dyskietki) wszystko wrocilo do normy. Dzieki za pomoc !

Ostatnia modyfikacja: 07.03.08 18:12
[#8] Re: Blizzard 1230IV i AsimCDFS zwiechy

@arti4-92, post #2

dziwna rada.... co właściwie miałeś na myśli? fizyczne podpięcie dysku przez SCSI, czy scsi.device?
Bo w pierwszym wypadku nie potrzeba instalować osobnego device dla CD, bo działa na tym samym co dysk SCSI, ale mountlistę i filesystem CD nadal potrzebuje - choćby ten sam co dla dysku ATAPI.
To może jednak miałes na myśli scsi. device, czyli fizycznie dysk CD ATAPI. W tym jednak przypadku obsłużysz CD za pomocą scsi.device, ale dopiero po jego spatchowaniu (np. eide, idefix, lub scsi.device w OS =<3.5). A mountlistę i filesystem tak czy inaczej potrzeba.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem