kategoria: A4000
[#1] Kiedy nowe stery do ZZ9000?
Witam wszystkich.
Jak w temacie. Ostatnia aktualizacja (1.13) jest, jak dobrze pamiętam, z marca zeszłego roku. Do tego czasu aktualizacje powstawały mniej więcej co pół roku. Jak ktoś ma jakąś wiedzę czemu Lukas ma taką przerwę, to niech się uprzejmie tą wiedzą podzieli.
Pozdrawiam.
[#2] Re: Kiedy nowe stery do ZZ9000?

@Kitech, post #1

Ja używam ZZ9000 jedynie jako karty graficznej. USB i LAN leży odłogiem.
Plus dedykowana karta muzyczna.
I nie zauważyłem problemów.

Czyli może brak nowych wersji firmware o ZZ9000 wynika z braku rzeczy do poprawy?
[#3] Re: Kiedy nowe stery do ZZ9000?

@stachu100, post #2

Analogicznie. Najfajniejsza amigowa karta bez 3d z najszybszym scandoublerem.
Ma u mnie dożywotnio jeden slot Z3. Chyba nie za bardzo jest co poprawiać. Sterowniki są na bieżącym etapie mocno dopracowane.
[#4] Re: Kiedy nowe stery do ZZ9000?

@crimart, post #3

USB obsługuje jedynie masstorage.class z ograniczeniem pojemności pedrive'a do 4GB. NET czasami się rwie i mógłby być nieco szybszy. Odsłuch dźwięku przez MHI jest bardzo cichy. Zawsze znajdzie się coś do poprawy.
A najgorsze, że dwóch amigowców nie odpowiedziało na proste pytanie, tylko rozpoczęło nową dyskusję.
[#5] Re: Kiedy nowe stery do ZZ9000?

@Kitech, post #4

Fajnie byłoby gdyby sterowniki zapewniały jakieś skromne wsparcie 3d... jakieś cieniowanie, mipmapping... chociażby to. Nie wiem, czy ten dwurdzeniowy ARM pociągnąłby to, ale jeśli tak, to byłoby to bardzo fajne :)
Analizując przeszłą działalność gościa od ZZ, to sądzę że on ma zajawkę na coś fajnego, ciągnie to przez jakiś czas, a potem całkiem porzuca na rzecz czegoś nowszego, jeszcze fajniejszego: najpierw była ta karta graficzna przed ZZ9000 (nie pamiętam nazwy), potem zero wsparcia połączone z wprowadzeniem ZZ9000, następnie spadek ciśnienia na ZZ9000 i maksymalne ciągnięcie tematu tego składanego z modułów laptopa...
Wciąż jednak mam nadzieję, że jakiejś aktualizacji firmware i sterowników się jednak doczekamy.
[#6] Re: Kiedy nowe stery do ZZ9000?

@wali7, post #5

Tak jest z VA 2000 zero wsparcia bo zrobił zz9000
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem