[#1] Nagrywanie płyt na Amige
Hej. Jak nagrac poprawnie plyte w PC aby amiga zobaczyla wszystkie nagrane pliki. Szukalam na forum ale nie moge sie doczytac. Chodzi mi jakim programem nagrywacie (i w jakiej wersji) oraz ustawienia programu i predkosc nagrywania. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedzi.

[#2] Re: Nagrywanie płyt na Amige

@kasiaw232, post #1

Wlasciwie to nie ma specjalnych wymagan. Wystarczy odpowiedni filesystem (polecam CacheCDFS z OS3.9, albo AllegroCDFS dla kontrolera FastATA jezeli taki posiadasz) i wystarczy nagrac plytke w Joilet. Predkosc raczej nie ma znaczenia - to bardziej od jakosci napedu zalezy.

[#3] Re: Nagrywanie płyt na Amige

@kasiaw232, post #1

Używam Nero 7 (nie-express) i nagrywam z dowolną prędkością płyty bez multisesji w ISO9660 + Joliet (Level 2) w trybie Disc-at-once. Praktycznie zawsze czyta mi te płyty bez problemów pod AOS 3.9.
[#4] Re: Nagrywanie płyt na Amige

@Mario, post #3

Podpisuje sie pod tym.

Również nie mam problemów.

[#5] Re: Nagrywanie płyt na Amige

@kasiaw232, post #1

Amiga zobaczy wszystkie pliki ( nawet te które są dla peceta) . Najlepiej nagrywać pliki nieskompresowane ( jak na zwykłych dyskietkach ) . Na pececie szybciej je rozkompresujesz , a na ami łatwiej z nich korzystać .

[#6] Re: Nagrywanie płyt na Amige

@kasiaw232, post #1

Amiga czyta zasadniczo wszystko, nawet DVD. Problemy mogą wystąpić jedynie w przypadku jakiś zupełnie starożytnych czytników albo w przypadku niefortunnego kodowania polskich znaków pod systemem, pod którym płyta została nagrana. Udało mi się to kiedyś w kombinacji AmigaPL + jakaś stara wersja BurnIt-a.

Zasadniczo więc niczym się nie przejmuj, nie przeginaj jedynie z długością nazw.
[#7] Re: Nagrywanie płyt na Amige

@Daclaw, post #6

No nie wszystko - plyty nagrane w tym dziwnym standardzie windowsowym
nie czytają się, a przynajmniej nie udało mi się odczytać.

[#8] Re: Nagrywanie płyt na Amige

@Kaczus, post #7

To możliwe, jestem zbyt zacofany, aby znać aktualne Windowsowe standardy. Zatrzymałem się w rozwoju na poziomie Win98. XP używałem z doskoku, Vistę widziałem raz w życiu. ;)

Aha - jest jeszcze problem z tzw. zapisem pakietowym. Duże pliki mogą być widziane w kawałkach. Tak przynajmniej jest w przypadku płytek z aparatu Sony Mavica.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem