@KrisbA,
post #12
...znalazłem na tej stronie pełną rozpiske złącza zasilania w Amidze 2000 ... i niebyła mi potrzebna do tego znajomość portugalskiego...
No tak, przecież
amarelo, azul, laranja, vermelho (żółty, niebieski, pomarańczowy, czerwony) itd. to powszechnie znane w Polsce określenia kolorów, do których znajomość portugalskiego jest zupełnie zbędna.

To ja już wolę HarwareBook, przynajmniej używają języka angielskiego + kolorowe prostokąty (dla nieznających angielskiego) przy określaniu kolorów izolacji.
...Pozatym już sama ilość dobrej jakości zdjęć dostępnych na tej stronie kwalifikuje ją do wartej obejrzenia...
Faktycznie fotki są bardzo ciekawe, szkoda tylko, że potrzeba było 11 postów, żeby z Ciebie bliższy opis zawartości tej strony wydusić. Po pierwszym poście zajrzałem na 3 strony i znalazłem pirackie gierki (znamienne, że była to pierwsza strona na której zawiesiłem wzrok - ja to chyba we krwi mam ;) ), opis A1200 (z co najmniej jednym błędem, tak mi się przynajmniej wydaje) i link do sklepu Elboxu - sam przyznasz, że niezbyt atrakcyjnie to brzmi. Dlatego też zadałem Ci pytanie, co takiego ciekawego - oprócz wymienionych - jest na tej stronie, bo grzebać dalej mi się nie chciało, zaś w Twoim poście żadnego opisu do tego linka nie było. Zamiast odpowiedzi dostałem cyrk z urażoną dumą cnotki, usuwanie postów i aż dziw bierze, że z rozpędu nie poprosiłeś włodarzy PPA o usunięcie swojego konta z tego niewdzięcznego portalu - na którym niektórzy nie mają czasu na dogłębne analizowanie rzuconego im, niczym perły przed wieprze, linka (lub są na to zbyt leniwi - co w sumie na jedno wychodzi :D ).
...na polsko-języcznych stronach...
A gdzie ja pisałem o
polskojęzycznych stronach? Miałem na myśli nieco mniej egzotyczny w Polsce język, niż portugalski - czyli angielski.
A i opis gniazda zasilania A2000 - łącznie z opisem, czym się różni od standardowego gniazda/wtyczki AT (czy C= nie mogło wyprodukować choć jednego modelu Amigi bez kombinowania w standardach?) też można znaleźć bez klikania w Brazylii. :)
Właśnie poszerzyłem swoją wiedzę na temat Amigi o informację, że A2000 ma niestandardowe gniazdo zasilania. Nawet z kłótni, czy raczej słownych przepychanek, jakieś nauki można wyciągnąć. :D