kategoria: Programy
[#1] Programowy emulator FPU - SoftIEEE
Witajcie.

Czy ktoś z tego korzysta i jakie ma doświadczenia ?
[#2] Re: Programowy emulator FPU - SoftIEEE

@lukjan, post #1

Ja kozystam na 060LC
Jesli emuluje sie FPU to dziala bardzo wolno - chodzi o FPU.
Ale nie mialem problemow z odpaleniem programow wymagajacych kooprocesora.
np. IBrowse czy quake. Ale np. Q1 to pomylka jesli chodzi o odpalenie, ale sie uruchamia.
Zalezy do jakiego procesora chcesz to uzywac? bo jak z 030 to lepiej normalny zalozyc cop.
A jak 060LC to bym instalowal i uzywal (mam w jednym kompiezainstalowany)dziala poprawnie.
[#3] Re: Programowy emulator FPU - SoftIEEE

@mwb113, post #2

Też mam właśnie w drugiej A1200 TF1260 z LC.

Jak mnie kiedyś chińczyk oszukał, to się okazało w CS-Lab, że go można nawet do 100 Mhz podkręcić, ale jest bez FPU, więc go odłożyłem wqrzony do pudełka a z czasem pojawiła się druga A1200 i pomysł na TF1260 z tym procesorem.

A jest jakieś negatywne odziaływanie na system czy inne programy ?
W dokumentacji są jakieś opisy, ale mnie to nic zupełnie nie mówi.
[#4] Re: Programowy emulator FPU - SoftIEEE

@lukjan, post #3

Nie odczułem nic negatywnego.
Jak słucham MP3 to tylko używam MPEG.library który jest skompilowany do procka bez fpu.
[#5] Re: Programowy emulator FPU - SoftIEEE

@mwb113, post #4

U mnie też OK z LC - oprogramowanie działa, tyle że partie wymagające FPU są wolne / klatkują mocno.
[#6] Re: Programowy emulator FPU - SoftIEEE

@lord_spider, post #5

Dzięki za odpowiedzi. Zainstaluje zatem. Co do szybkości to nie ma się czemu dziwić skoro to emulacja fizycznego układu
[#7] Re: Programowy emulator FPU - SoftIEEE

@lord_spider, post #5

Dzięki za odpowiedzi. Zainstaluje zatem. Co do szybkości to nie ma się czemu dziwić skoro to emulacja fizycznego układu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem