[#3]
Re: Niu retro ; czyli nie tylko 500mini , ale hdmi pen GD10 X2 , czy GD23
@sand,
post #2
Oki - zapewne masz 100% racji. Mam obecnie w szafie do niedawna używane zawodowo Amigi i tak będąc już po miesiącu, chcę sobie jak to dziecinniejący na starość senior na nowo poczuć ten fun przełomu lat 80-90. Miałyście nawet o wyprzedaniu swoich Amig i rozpoczęciu przygody z neo retro komputerowym, nie wszystko jak leci, ale te wspomnieniowe które miałem: A500mini, Atari400mini (pierwsze miałem 800xl , potem A500. Niemniej dla mnie nawet większy fan od kopienia ma "resercz" co mógłbym kupić.
Miałem nawet pkt. przełomowy. Zbudowałem swój retro tablet z klawiaturą - multiemulatorowy i opcją strimu na HDMI. Ale to jednak nie to samo co dedykowane urządzenie. Byłem już bliski kupienia po przedświątecznym spadku cen mini The400 TheA500 i nawet C=, jednak gdy pomyślałem ile mimo mini wersji potrzebuję na to miejsca - zrezygnowałem. Pen HDMI , czy box z 50 emulatorami wydał mi się całkiem sensownym kompromisem, tym bardziej, że kabli będzie minimum, zasilanie z portu USM wyświetlacza, a tym docelowo chcę zrobić ostatnio podbijający rynek (cena/jakość") tani projektor serii AY (300 pro lub 320 FHD) ze względy na znakomicie krótkoogniskową soczewkę i możliwość uzyskania bez przemeblowywania z mojej kanapy obrazu ok 2,5m z raptem ok 2 m odległości od ekranu (ja tak lubię). Do tego w cenie np. oryginalnego 800xl z epoki kupię w tej opcji mocniejszy pen a dokładniej box, projektor, perełkowy wysokokontrastowy ekran i niezbędne peryferia. Tak więc tylko chciałem dopytać, czy może komuś udało się dokonać pokazania emulatorowi aAmigi pliki HDF? O to mi tu dokładniej chodziło :)