[#1] Monitor 1084S-D1
Witam.

Dzis wreszcie dostalem kabel dzieki ktoremu moglem podlaczyc monitor do Amigi 1200.Obraz jest bardzo ladny.Chcialem sprawdzic jak sie spisuje dzwiek wiec odpalilem modul Axef.f z filmu gliniarz z beverly hills.No wiec dzwiek jest dziwny slychac ze modul nie gra jak powinien gdy zamienie kanaly w monitorze jest ok tylko jakby jeden kanal gral ciszej.Sprawdzilem na kompie i tv poprzez euro modul gra poprawnie a na monitorze dzwiek jest inny.W czym moze byc problem ?

Pozdrawiam.

Ostatnia modyfikacja: 17.03.08 13:58
[#2] Re: Monitor 1084S-D1

@Siege, post #1

U mnie powodem był ułamany drucik przy membranie głośnika prawego kanału. Głośnik albo grał ciszej, albo wcale. Normalnie zachowywał się tylko przy ustawieniu wzmocnienia w pobliżu maksymalnego. Sprawa była ciężka, bo raczej nie do naprawienia - trzeba było wymienić głośnik. Nowego nie da się kupić, bo ma nietypową impedancję - 16 omów przy 1 W mocy. Kupiłem z odzysku, w Animarcie. Tam też dowiedziałem się, że tym głośnikom takie rzeczy dość często się zdarzają.
[#3] Re: Monitor 1084S-D1

@Siege, post #1

A w jaki sposób podłaczyłeś dzwięk?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem