[#1] podlaczenie Amigi poprzez tuner
Witam wszystkich, jestem tutaj nowy. Probowal moze ktos z was podlaczyc amige do monitora poprzez karte telewizyjna. Mam Amige A600 i tuner Leadtek WinView 601 oprogramowanie Dscaler. Wiecie moze cos na ten temat? Z gory dzienki za odpowiedz. Pozdrawiam.
[#2] Re: podlaczenie Amigi poprzez tuner

@Kidawka, post #1

Ja mam przez tuner tv zewn. A1200 z lcd spieta. Bardzo ladnie chodzi.

[#3] Re: podlaczenie Amigi poprzez tuner

@Kidawka, post #1

witam, jakie zlacza ma ten tuner? to chyba jakas biedna wersja z tego co pamietam? ja uzywalem amigi podlaczonej do tunera zlaczem video (zolty kolor na amidze i na tunerze, kablem koncentrycznym, wtyki cinch) mozna tez podlaczyc przez modulator do wejscia antenowego w tunerze ale zwykle jakosc obrazu jest fatalna, najlepiej to by bylo jednak podlaczyc przez s-video jednak wymagane jest dorobienie odpowiedniego wyjscia do amigi (opisywane gdzies na ppa)

[#4] Re: podlaczenie Amigi poprzez tuner

@Kidawka, post #1

No biedny i stary ten tuner wiec pozostaje raczej tylko wejscie antenowe ;/ A tak pytanie z innej beczki oplaca sie kupic 2 joystiki za 44 zl? I kolejne. Jak wezme podepne poprzez przejsciowke dysk 3,5 cala i podlacze zasilane to takie gierki zgrywane z neta beda smigac? Czy na amidze musze jakies programy odpalac i bede musial dodatkowa pamiec dokupic? Bo mam tylko 1mb, chyba nic nie dokladalem od nowosci. Dzieki za odpowiedz.
[#5] Re: podlaczenie Amigi poprzez tuner

@Kidawka, post #4

jesli bedziesz odpalac z dyskietek to wszystkie ktore chodza na twoim konfigu beda dzialac, a jesli chcesz z dysku twardego to przyda sie whdload, a do tego przydaje sie wiecej pamieci (szcezgolnie fast), bo nawet na golej 1200 whd dziala tragicznie, wiecej szczegolow znadziesz na forum.

Ostatnia modyfikacja: 21.03.08 18:13
[#6] Re: podlaczenie Amigi poprzez tuner

@Banderas, post #5

Ale moge zrobic taki walek ze zgrywam z kompa na dysk a na Amidze nagrywam to jakos na dyskietki? Bo z tego co widzialem to mozna kupic dyskietki do Amigi i to calkiem nie tak drogo.
[#7] Re: podlaczenie Amigi poprzez tuner

@Kidawka, post #6

zgrywam z kompa na dysk a na Amidze

Amiga - jak rozumiem - "kompem" nie jest.
Czym więc jest?
[#8] Re: podlaczenie Amigi poprzez tuner

@Kidawka, post #6

mozna, musial bys na pc pod emulatorem (winuae dla windowsa, e-uae linux i bodajze mac) to nagrywac na dysk z amigi, a pozniej juz na ami bys sobie to na dyskietki nagrywal.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem