[#21]
Re: Słynne obrazki z Deluxe Paint
@Hexmage960,
post #12
Wydawanie 10 000 zł za parę gier amigowych, używanych to moim zdaniem bezsens. Tym bardziej że mamy założenie 50 zł za grę -- a są gry po 100, 200 i 500 zł. Tym bardziej jak ktoś oprócz Amigi ma jeszcze inne platformy (ja mam w sumie 9) więc z tych rzekomych 10 000 zł robi się 90 000 zł za po 200 gier na platformę.
Moim zdaniem sensowne są zakupy zestawów gier. I tak, Retronics wydało Nocne Retro Granie - prawie 10 gier na Atari polskich; koszt około 169 zł - i to oczywiście kupiłem. Z kolei Atari (francuskie) wydało składankę M network z 4 grami, dodatkowo 4 gry na wiosełka na 1 cartridge'u (wraz z wiosełkami). Obydwa mam. Czekam aż ktoś będzie chciał kupić Atari 2600+ (może ktoś tutaj?) w zestawie z cartem 10 in 1, bo też bym chętnie kupił sam cart.
Podsumowując, widzę sens kupowania zestawu nowych-starych gier retro w promocjach (przykładowo takie Nintendo też może wypuścić cart, bo przecież wypuścili NES Classic gdzie było z 30 gier). Nie widzę sensu większego (głównie z uwagi na koszt) kupowania pojedynczych używanych gier.
A jeśli chodzi o sam wątek, to w A-EON można kupić Personal Paint do wyświetlania obrazów Deluxe Paint. Dziękuję osobom za podpowiedzi. Na podanej stronie jest 23 obrazki DPaint. Większość jest bardzo znanych.
Poluję jeszcze teraz na obrazki Warhola. Debbie Harry (wedle mojej pamięci, to był jednak Deluxe Paint, choć obraz pobrano z kamery) ora te
ostatnio odkryte. Jak ktoś ma namiar prośba o link.