[#1] YAM 2.5 - problemy
No to zdecydowałem się napisać, bo nie wiem juz co robić...
Zaisntalowałem sobie YAM-a 2.5. Zaisntalowałem AISS, akPNG. Odpaliłem YAM-a, wybrałem sobie skórę AISS. Wszystko pieknie, ale gdy wszedłem do konfiguracji, to zobaczyłem, że duża część miniaturowych i zwykłych ikonek wygląda tak:

http://img225.imageshack.us/my.php?image=005cy8.jpg

No i nie wiem, co jest tego powodem. System 3.9.
Aha. jeżeli pozastępuję PNG-i zwykłymi ILBM-ami, to sie wyświetlą. Ale dlaczego część PNG-ów jest wyświatlana poprawnie, a część nie, skoro wszystkie są z tego samego zestawu?!

Ostatnia modyfikacja: 21.03.08 18:04
[#2] Re: YAM 2.5 - problemy

@OSH, post #1

workbench jest 24 bitowa? jesli tak a mimo to jest kaszana to pewnie jest problem z samymyi pngami. przekonwertuj i po klopocie.
[#3] Re: YAM 2.5 - problemy

@Valwit, post #2

Tak WB jest w 24 bitach. I chyba rzezywiście jest coś nie tak z tymi PNG-ami, ale przecież chyba innym działają? Piszesz, by przekonwertować, a do jakiego formatu? Do ILBM?

A, zauwazyłem kolejny problem, BARDZO mnie wnerwiający. Ni9e da się zmienić czcionek! Po wejściu spod YAM-a w ustawienia MUI/Windows da się zmienić tylko "Normal" i "Big". Jeżeli ruszę "Tiny" to wszystko się przestawia na tę helveticę! Próbowałem też ustawień spod samego MUI, ale to nic nie daje. Mam dosć wślipiania się w tę helveticę, to chyba najgorszy font, jaki może być!

Ostatnia modyfikacja: 21.03.08 19:27
[#4] Re: YAM 2.5 - problemy

@OSH, post #1

Wywal to assis i po kłopocie.

[#5] Re: YAM 2.5 - problemy

@OSH, post #3

no to masz problem z mui. a helvetice mozesz zmienic tamze. ja zammiast png mam iff. znacznie szybciej sie wczytuja
[#6] Re: YAM 2.5 - problemy

@Valwit, post #5

Wiem już o co chodzi z tymi obrazkami. Niektóre ikony mają coś nie tak z przezroczystością...ja juz sam nie wiem, zainstalowałem sobie AKPNG datatype, ale w prefsach niczego nie mogę zmieniać! coś tu jest eweidentnie skopane.
EDIT
No i wiem, co jest skopane! Winny jest właśnie AKPNG!. Zainstalowałem sobie stara dobrą PNGDT44 i wszystko wreszcie wygląda jak trzeba.

Ostatnia modyfikacja: 22.03.08 01:11
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem