Komentowana treść: Wayfarer 9.1
[#1] Re: Wayfarer 9.1
Zawsze się zastanawiam skąd są te pobrania Wayfarer na MorphOS Storage. Przecież Wayfarer sam ściąga nowszą wersję i się aktualizuje. A jeżeli ktoś go nie ma to pewnie ściąga ze strony. Nowa wersja pojawiła się przed chwilą, a już są 22 ściągnięcia na MorphOS Storage.
1
[#2] Re: Wayfarer 9.1

@MDW, post #1

Może pobierają go stamtąd użytkownicy MorphOS-a, którzy Wayfarera jeszcze nie mają (są tacy?).

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2025 17:31:57 przez recedent
[#3] Re: Wayfarer 9.1

@recedent, post #2

No właśnie ciężko w to uwierzyć.
To jest bardzo optymistyczne, że od Wayfarera 9.0 do 9.1 pojawiło się 20 nowych osób albo tyle osób kupiło "nowy" sprzęt. szeroki uśmiech
[#4] Re: Wayfarer 9.1

@MDW, post #3

No ale gdyby zainstalowali system od nowa to tam już Wayfarer siedzi przecież - i zaktualizuje się przy starcie do nowszej wersji.

A może to są ludzie, którzy nie mają internetu na MorphOS-ie? pomysł
[#5] Re: Wayfarer 9.1

@recedent, post #4

W Applications instalki MorphOS jest jakiś bardzo stary Wayfarer (chyba 5.0). Może on się jeszcze nie potrafił sam aktualizować. Ale nawet tamten informował o nowej wersji i otwierał swoją stronę żeby ściągnąć nową wersję.
[#6] Re: Wayfarer 9.1

@MDW, post #1

Archiwizują?
1
[#7] Re: Wayfarer 9.1

@aramir86, post #6

Ja tak robie, zawszę mam zassaną najnowszą wersje na moim dysku przenośnym, i tak, sciągam z MorphOS-Storage, bo archiwum ma tam numer wersji.
[#8] Re: Wayfarer 9.1

@aramir86, post #6

Archiwizują?

Na to nie wpadłem. OK To faktycznie może być powód. Na stronie są dostępne starsze wersje ale jestem w stanie sobie wyobrazić, że ktoś chce je mieć na swoim dysku.
[#9] Re: Wayfarer 9.1

@recedent, post #4

A może to są ludzie, którzy nie mają internetu na MorphOS-ie

Mogą być. Znam jednego.
[#10] Re: Wayfarer 9.1
Zauwazylem, ze po odwiedzeniu paru stron przegladarka sie wiesza... nie wykrylem jeszcze prawidlowosci
[#11] Re: Wayfarer 9.1

@arturB, post #10

U mnie to nie wystąpiło. Chociaż przyznam się, że nie jestem zwolennikiem życia w przeglądarce i używam jej (na wszystkich platformach) tylko tyle ile naprawdę muszę. Ciekawe czy podobny objaw wystąpił jeszcze u kogoś.
[#12] Re: Wayfarer 9.1

@MDW, post #1

Nie używam MorphOS codziennie. Odpalam co jakiś czas, jak mam chwilę spokoju i pierwszą apką jaką odpalam jest Easy2install. Tam sprawdzam co przez ten czas, gdy mnie nie było, wyszło nowego i stamtąd aktualizuje/instaluje wszystko, bo jest szybciej i wygodniej.
Wayfarer też z rozpędu tam zawsze przeklikam.
Pewnie jest więcej takich jak ja.
Easy2install pobiera wszystko z MorphOS Storage i pobrania przez tą apkę są liczone na stronie.
[#13] Re: Wayfarer 9.1

@Ittaj, post #12

Aaaa, faktycznie Easy2Intall. Słuszna uwaga.
[#14] Re: Wayfarer 9.1
9.2 do pobrania.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem