[#1] SCSI.device i 040
Ofce pomóżcie,

Mam sobie dysk 10gb, tak więc żeby bez faty widzieć go całego wczytuję sobie 'nowe' scsi.device. Mając 030 wesolutko sobie wczytywałem, wsio śmigało, a sysinfo mówiło że ide wyciąga całe 2,4MB/s. No ale teraz zasmerfowałem pod klapką 040 i z 2,4MB zrobiło się nieco ponad 800KB/s. Oczywiście jak nie wczytuję tego dziadostwa to mam prędkości normalne, czyli te 2,4MB, ale przy okazji nie widać ponad połowy dysku. Pomóżcie mię, czuję się jak użytkownik CV64/3D z fatą, który patrzy jak jego dysk ma szybsze transfery niż karta graficzna :(.

[#2] Re: SCSI.device i 040

@Malin, post #1

Sprobuj uzyc EideFixa z Aminetu. Pelna wersja jest chyba na plycie AOS3.9.
[#3] Re: SCSI.device i 040

@Andrzej Drozd, post #2

A po co pełna wersja EideFixa na AmigaOS3.9? Jak już zainstaluje AmigaOS3.9 to nie będzie nic już potrzebować, aby używać duże dyski na oryginalnym kontrolerze.
[#4] Re: SCSI.device i 040

@kmilota, post #3

Widzisz, ja mam AOS4 i MOSa i takze niczego nie potrzebuje (jesli chodzi o duze dyski) :P
Chodzilo mi o to, ze nie jestem pewny czy EideFix z Aminetu jest w pelnej wersji. Jezeli nie pomoze wersja aminetowa, to trzeba bedzie pomyslec nad inna.
A druga sprawa. Skad wiesz czy Malin uzywa AOS3.9? Ja nigdy nie zrozumialem tego systemu i wolalem po swojemu latac 3.1. :)
[#5] Re: SCSI.device i 040

@Andrzej Drozd, post #4

Ale w końcu kupiłeś AmigaOS4 i przestałeś łatać 3.1 :)
Ja zawsze lubiłem mieć oryginalny AmigaOS, tak więc i mnie czeka instalacja AmigaOS4.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem