[#1] Ciekawostka
Popatrzcie czy to wam coś przypomina LINK

Ostatnia modyfikacja: 25.03.08 18:23
[#2] Re: Ciekawostka

@Leszeksas, post #1

Hmm... Prawie jak Amiga :P

Tak właśnie sobie pomyślałem czy "zapakowanie" w taką "klawiaturkową obudowę" np. AOne albo Pegaza nie było by ciekawym rozwiązaniem...

A co o tym myślą szanowni koledzy forumowicze? ;)

[#3] Re: Ciekawostka

@Leszeksas, post #1

Już gdzieś to było.

[#4] Re: Ciekawostka

@Leszeksas, post #1

Fajne, ale musiałoby być w innej kolorystyce. :P

[#5] Re: Ciekawostka

@ender, post #4

Tak powinno być białe i bardziej kanciaste :P Bym sobie kupił i nakleił nakleę Commodore amiga którą pożyczył bym z jednej z moich amig 600
Pod WinUAE bym sobie używał AmigaOS 3.9 i by była normalnie amiga :)
Szkoda że WinUAE nie ma emulacji PPC...

[#6] Re: Ciekawostka

@Roszak, post #5

W cale nie szkoda
[#7] Re: Ciekawostka

@ede, post #6

szkoda szkoda ...

[#8] Re: Ciekawostka

@Leszeksas, post #1

oj przypomina, przypomina !

i jak ktos trafnie tam podsumowal: "Naprzód, ku przeszłości !" :D
[#9] Re: Ciekawostka

@Kokos, post #3

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=11&i=4891&t=4891

[#10] Re: Ciekawostka

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #9

no i wlasnie caly czas o czym takim mowilem he he he zeby firma amiga to wyprodukowalo.
[#11] Re: Ciekawostka

@SzaryWilk, post #10

Firma Amiga nie produkuje komputerów. Tak samo zresztą jak i Apple. Skończyły się te czasy. Dzisiaj sprzęt jest zbyt złożony żeby firma tworząca system operacyjny projektowała i potem produkowała takie rzeczy. Przyznam się, że ja bym się bał używać dysku twardego firmy Amiga. :) 100x razy bardziej zaufałbym Segate, Western Digital czy jeszcze innej firmie, która na robieniu dysków zęby zjadła. Tak samo wolę mieć kartę graficzną np. NVidii niż firmy Amiga. :) Co Amiga wie o akceleratorach? :) To już nie te czasy... nie te czasy...

A jeżeli chodzi o samą obudowę to ja na pewno bym takiej nie chciał. Jeszcze za czasów standardowej A1200 cały czas marzyłem o obudowie tower. Do szału doprowadzała mnie standardowa obudowa Amigi. Ta koszmarna zamknięta architektura. Poza tym ja zawsze lubiłem mieć "mobilną" klawiaturę, którą mogę przesunąć, wziąć na kolana, odsunąć, przysunąć inną (używam dwóch komputerów przy jednym monitorze). Jakbym miał tak rzucać całym komputerem to by mnie chyba szlag trafił. :)

[#12] Re: Ciekawostka

@Leszeksas, post #1

Kiedys juz cos takiego bylo tylko wygladalo to jak laptop bez ekranu. Ten model bardziej przypomina amige. Mysle ze do dupy jest ten touchpad. No i cd rom moglby byc po prawej stronie, no i kolor inny.

[#13] Re: Ciekawostka

@Leszeksas, post #1

Lata 80-te, wtedy to był przyjęty standard obudowy dla mniejszych komputerów. Amiga nie była ani prekursorką ani nawet szczególnie charakterystyczną przedstawicielką tego nurtu, jeśli to miałeś na myśli.
[#14] Re: Ciekawostka

@Leszeksas, post #1

Witam.
Pomysł nie nowy:
http://www.amigahistory.co.uk/c64web.html
Pozdrawiam.

[#15] Re: Ciekawostka

@MDW, post #11

kiedyś to było kiedyś, jak ja sie jakiś czas temu tu na forum pytałem, jaką obudowę do amigi wybrać, czy tower, czy klasyka, to ktoś napisał
"tower ssie" (klimat), zgadzam sie z tym : ), gdyż to raczej hobbistyczny gadżet, aniżeli poważny komputer do pracy, (chodź nadal wiele można na nim zrobić)

[#16] Re: Ciekawostka

@Bagheera, post #15

Do Classica może. Sam bym A500 do towera nie wsadzał. Ale ja mówiąc "Amiga" nie mam na myśli Classica. Kijem bym dzisiaj tego nie dotknął. ;) Trochę za bardzo mnie ten system kręci żeby się zniechęcać używaniem jakiejś padaki sprzed 15 lat.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem