[#1]
uszkodzone RGB i kilka innych pytan
Witam.
Dostałem w spadku A1200 z fastem :)
Wyczyściłem, dopasowałem stacje z PC, wpakowałem slimowego dyskacza 20GB i pięknie hula. Zachciało mi się też przelotki do monitorka VGA i tu zagwozdka. Kabelek wykonałem wg schematu Krashana i pupa! Monitor nie inicjuje się po przełączeniu na Multiscan.
Ba, zachowuje się tak jak by nie miał niczego podpiętego na kablu. Przelotkę wykonałem poprawnie, sprawdzałem w innej A1200 i działa bez zająknięcia. Wieczorem sprawdzę jeszcze na kablu RGB-SCART ale wydaje mi się, że Ami ma uwalony port RGB.
Ma ktoś jakieś pomysły jak to sprawdzić?
Druga sprawa. Dysk ubsługuję spachtowanym scsi.device i SFS. Zrobiłem 100mb systemówkę RESCUE w FFS 44.5 i normalną 500MB w SFS. Założyłem też trzy partycje 6GB SFS. Formatowałem programikiem Format64 zgodnie z zaleceniami. Do C wrzuciłem nowe "Info" z Aminetu i pod CLI ładnie pokazuje 6GB. Problem w tym, że jak otworzę okienko na WB to na belce pokazuje mi głupoty odnośnie wielkości partycji (~2GB więc resztę poza limitem 4GB).
Można się jakoś tego pozbyć?
Trzecia sprawa. To moje backtotheroots :) a że od paru latek nie jestem w temacie, tak więc mam pytanko odnośnie patchy jakie zakłada się teraz na system. Co polecacie, aby praca była w miarę znośna na AGAtce i 020/fpu i 4mb fast :).