[#7]
Re: Stratagus 3.3.3 dla AmigaOS 4
@BULI,
post #1
nie 3.3.3. 2.1 jest dostępne na noth wos i os4 od jakiegoś czasu. 3.3.3 jest znacznie bliższe oryginalnej grze pod względem zachowania, a mój port w pełni obsługuje muzykę, intro/wideo i pełny edytor poziomów, a także umożliwia bezpośrednią instalację na AmigaOS z płyty CD z grą bez konieczności korzystania z komputera.
Próbowałem również kompilacji przy użyciu WoS, ale kilka czynników (cpp-17, sdl2 itp.) to utrudniało. Obecnie próbuję przenieść ostatnie zmiany w SIN do WOS, w tym obsługę Wages of Sin.
Autorzy Stratagus na PC byli trochę smutni, że skupiłem się na OS4, niektórzy z nich to fani oryginalnej Amigi 68k. Cóż, nie wykluczam, że nie wrócę do wersji 3.3.3 dla WoS i 68k w późniejszym czasie (3.3.3 to najnowsza wersja Git, na PC wydano 3.3.2).
i przepraszam, na razie nie mogę ujawnić "tajnego projektu nr 1" z powodów, które Arkadiusz już wyjaśnił. Działa on jednak w pełni na os4, warpos, pistorm, vampire i physical 68k zaczynając od 40 mhz 040, nawet z aga (na is4, wos, pistorm i vampire oczywiście wyższa rozdzielczość, aga ma maks. 320x256, vampire 800x600, wos i os4 1024x768).