[#1] Cyber Vision 3d co to za 3d?
mam małe pytanie. w karcie graficznej przeznaczonej do slotów zorro II piszę cyber vision 64/3d I właśnie tu jest moje pytanie. Co to za 3d?? Open GL?? Da się to jakoś wykorzystać?? Quake??

Benedykt

[#2] Re: Cyber Vision 3d co to za 3d?

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Ofcoz będziesz miał akceleracje 3D, w CV64/3D siedzi chip S3 Virge. Instalujesz Warp3D i pomykasz ;).

Ostatnia modyfikacja: 30.03.08 21:20
[#3] Re: Cyber Vision 3d co to za 3d?

no pod warpd3d masz sterownik do tej karty plus jest biblioteka 3dvirgin.library czy jakos tak i specjalna wersja adescenta z tego korzysta

ps. trzeba pamiętac ze virge3d słusznie zwany jest deakceleratorem więc się cudów nie spodziewaj

[#4] Re: Cyber Vision 3d co to za 3d?

3D bez 3d,poza testami warpa nie pamietam,czy cos mi to dalo. Jezeli chodzi jakosc grafiki i prace w 2d to ta karta jest rewelacyjna. Na PC udalo mi sie na Virge odpalic dwie gry uzywajc 3d w Virge(Tomb Raider, Freespace) jakos i speed byl naprawde niezly. Inne gry (np. need for speed) siem wywalaly.

[#5] Re: Cyber Vision 3d co to za 3d?

@MrT, post #4

Jeśli chodzi o PC to działa tego więcej. wiem ,że np Shogo dał się zmusić do pracy z tym, Colin mc Raly 1, Fx figther turbo. Generalnie karta była bardzo fajna jak na tamte czasy. Potem nagle przyszło voodoo i zabiło Virga w 3d:)

Benedykt

[#6] Re: Cyber Vision 3d co to za 3d?

@rzookol, post #3

trzeba pamiętac ze virge3d słusznie zwany jest deakceleratorem więc się cudów nie spodziewaj

Na potrzeby amigowych gire potrafiących z tego skorzystać - wystarczy. Ja nie korzystam nawet pod CVPPC - bardziej mi się podoba grafika software-render.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem