[#1] Monitor 1084s trafopowirlacz 6
Witam , wymieniłem trafo powielacz na zamiennik lecz on nie posiada pinu 6

Zaznaczone w kółku

Brak pinu nie będzie przeszkadzać?
[#2] Re: Monitor 1084s trafopowirlacz 6

@Panstalin2, post #1

Który to dokładnie model monitora/trafopowielacza? Było ich kilka - "Stary" Philips w przynajmniej dwóch wariantach, "nowy" Philips (1084S-P), Daewoo (1084S-D) - każdy miał inny trafopowielacz.
W jednym przypadku (stary Philips, wariant nowszy) pamiętam że było odwrotnie niż Ty masz - był pin w trafie a nie było otworu w płycie, ale ten pin to było powielenie pinu tego co masz u siebie na zewnątrz obok zielonej kropki na zdjęciu, wystarczyło je zmostkować.
[#3] Re: Monitor 1084s trafopowirlacz 6

@Panstalin2, post #1

Witam , wymieniłem trafo powielacz na zamiennik lecz on nie posiada pinu 6

Zaznaczone w kółku

Brak pinu nie będzie przeszkadzać?

Albo to nie ten tylko ma być HR7519 może to ktoś sprawdzić ?
[#4] Re: Monitor 1084s trafopowirlacz 6

@alt_, post #2

Jednak inne trafo at2079 30102 tv stare

Ten zamiennik co mam nie pasuje

Potrzebuję hr7506 ma ktoś na zbyciu ?
[#5] Re: Monitor 1084s trafopowirlacz 6

@alt_, post #2

To z zielona kropką idzie do masy , wg schematu ten niewłaściwy ma inny rozkład cewek i brak 1 cewki która daje jakiś sygnał zwrotny do tda od synchronizacji wg schematu
[#6] Re: Monitor 1084s trafopowirlacz 6

@Panstalin2, post #4

Masz w Retronics:

https://allegro.pl/oferta/trafopowielacz-hr7506-nowy-15233244854
[#7] Re: Monitor 1084s trafopowirlacz 6

@Hubez, post #6

jeszcze szukam do comodore 1084s-D1 z deaewo
jest dziura w Trafo powielaczu

czy to jest ten ? MSH1FCT31 bo oznaczenia nieczytelne
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem