[#1] Pamięć wewnętrzna 1MB CHIP RAM Amiga 600
Witam.

Czy ktos ma wyzej wymienione rozszerzenie do A600 ? Jak sprawdzic ile pamieci powinno zostac po wgraniu workbencha ? mi pod xcopy pro zostaje 1317936 - nie za malo ? Bateria chyba jest wylana da sie ja wymienic na nowa ? Ps mam gola A600 bez dysku i innych rzeczy tylko z ta dodatkowa pamiecia.Jak sprawdzic pamiec czy nie jest uszkodzona ?

Pozdrawiam.
[#2] Re: Pamięć wewnętrzna 1MB CHIP RAM Amiga 600

@Siege, post #1

Najlepiej sprawdź ilość dostępnej pamięci programem SysInfo (dostępnym na aminecie). W X-Copy możesz załączyć opcje Killsys - zwolni pamięć zajmowaną przez zasoby systemowe. Z tego co pamiętam z A500 z 1MB po załączeniu KillSysa zostawało tyle miejsca aby załadować do RAMu całą dyskietkę (> 880 KB).
Jeżeli chodzi o testowanie pamięci to masę programów dodawanych do sprzętu posiada taką opcje. Na aminecie też powinno się znaleźć coś takiego.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem