[#1] Amiga - Problem
1. Mam problem z amiga A500, wczesniej dzialala bez zarzutow, pewnego razu po wylaczeniu jej nie moglem juz odczytac zadnej dyskietki, chcialbym sie dowiedziec co jest nie tak. Na początku jak ladowalo dyskietki to slychac bylo takie bziuczenie, a teraz nic.
2. Jakim programem moge nagrywac gry z PC na dyskietki pod Amige A500
3. Co to jest za rozszerzenie *.lha
[#2] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #1

Ad1. Jak bziuczenia nie ma to ciężko stwierdzić . Rozkręć stację i przeczyść. A pojawia się łapa z dyskietką na ekranie?
Ad2. Gry z PC nie pójdą na Ami. A jeśli masz ADF-y, lub DMS-y na PC to nie wiem.
Ad3. A wiesz co to rar lub zip? To też format kompresji.
[#3] Re: Amiga - Problem

@Arbuz, post #2

Ad1. Nie pojawia sie zadna lapka, a wiem ze powinna byc taka workbench 1.3 bo mam ta wersje kickstartu
Ad3. Wiem co to jest, tylko programy sa jakies tak spakowane a w srodku jakies pliki *.info i sie nie da niczym otwozyc oprucz notanikiem i innymi
[#4] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #1

Ad. 2 FAQ
Ad. 3 FAQ

[#5] Re: Amiga - Problem

@mailman, post #4

Nie wiem do czego jest ten sterczący kabelek na zdjeciu toz nad diodkami
LINK
[#6] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #5

A może większa fota? Bo nic tam prawie nie widać :)

[#7] Re: Amiga - Problem

@Roszak, post #6

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/44488489f37d22ce.html
Tamto zdjecie musial modernator tak ustawic ja podalem caly link do zdjecia zeby sie otwieralo odpowiednio
[#8] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #7

Jeżeli chodzi o ten szary kabelek co się kończy na stacji dyskietek to trudno mi powiedzieć Amigę 500 miał mój brat jak byłem mały i chyba nawet nigdy nie widziałem jej rozkręconej ;)

[#9] Re: Amiga - Problem

@Roszak, post #8

Aha, dzieki chociaz za dobre checi :P i pozdrawiam
[#10] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #9

Nie ma za co :D A i dziękuje za pozdro :) Nawzajem

[#11] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #7

to od masy kabel przeciez, musisz go jakos z obudowa stacji polaczyc

[#12] Re: Amiga - Problem

@vi-bee, post #11

http://www.wrzuta.pl/film/zJMIKcr49q/p1020020
Tak mi miga bez odlaczenia stacji normalnie tak nie powinno byc, a po wlozeniu dyskietki powinno ja ladowac a tu nic, dupa zbita :P
A chodzi mi o ten kabel (ten skrecany, jak sznurowka):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/44488489f37d22ce.html
Nie wiem do czego on jest
[#13] Re: Amiga - Problem

@vi-bee, post #11

Potwierdzam. Trzeba po prostu wcisnąć go tam gdzie na zdjęciu widać śrubkę mocującą stację dyskietek.

[#14] Re: Amiga - Problem

@Kitech, post #13

A po co? W Amidze 600 nie ma czegoś takiego
EDIT
Ja ci powiem tylko tyle że to dioda od zasilania a ona miga tylko gdy jest jakiś błąd softwaerowy albo gdy jest coś ważnego na płycie uszkodzone. Oj brachu masz pecha...
A co jest na ekranie monitora?

Ostatnia modyfikacja: 06.04.08 22:01
[#15] Re: Amiga - Problem

@Roszak, post #14

wlasnie, a po co?? Wtedy bedzie dzialac?? I bedzie czytac dyskietki??
W to miejsce trzeba??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26842fba08eb4687.html
Bo jest jeszcze tam na lewo taki bolec i myslalem ze w to ale nic, a pomiedze ta srubke ciezko wepchnac

Ostatnia modyfikacja: 07.04.08 07:07
[#16] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #15

Mam pytanie a moge ten kabelek jakos dolutowac do tej obudowy stacji?? Bo on nie chce wejsc w ogole pomiedzy ta srubke :P
[#17] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #15

przymocuj go jakkolwiek, zeby tylko mial styk z obudowa i sprawdz czy dziala, jesli nawet to nie pomoze to na pewno nie zaszkodzi

[#18] Re: Amiga - Problem

@vi-bee, post #17

Przypiolem i nic :/
http://www.wrzuta.pl/film/a8cj9tCl4W/
Kurde pozostaje chyba tylko kupic za tanie pieniadze nowa
[#19] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #1

Ten Kabelek był podpićty do ekranu widac wyraźnie .Jak ci amiga nie staruje spróbuj docisną styki w gnieździe zasilania.
[#20] Re: Amiga - Problem

@Dziadziomiecio, post #19

Juz prubowalem niestety Kurde i nie wiem co z tym zrobic, wziąć do naprawy Pewnie by wzieli niezla sumke tyle co za nowa pewnie ze 150zl.
A po drugie to nie wiem gdzie to oddać, do jakiegos komputerowego, czy lepiej moze kupic gdzie na allegro jakas na chodzie?? Chyba ze macie jeszcze jakies pomysly jak to naprawic do bede dalej sie silowal z moim sprzetem

Ostatnia modyfikacja: 07.04.08 16:45
[#21] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #20

Przypominam ze kazdy pomysl jest mile widziany
[#22] Re: Amiga - Problem

@lasmix, post #3

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale plik *.info to plik z obrazem ikonki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem