[#1] UAE dla Androida (15)
Kupiłem niedawno telefon z Androidem 15. Po 8 latach znów mam Androida.

Jaki emulator polecacie? UAE4droid i uae4arm nie ma. Podobnie jak nie ma AF essentials.

Z góry dziękuję za podpowiedź.
[#2] Re: UAE dla Androida (15)

@_DiskDoctor_, post #1

To chyba zostaje tylko (?) RetroArch?
[#3] Re: UAE dla Androida (15)

@Madman, post #2

Tego też nie ma w sklepie.

Android 15 jest mniej więcej sprzed roku. Tyle fajnych aplikacji jest na Androida miliardy, jednak jak widać 12 miesięcy (około) nie wystarczy na przeportowanie na nowszą wersję, które to nowsze wersje jak widać co jakiś czas wychodzą.

Wielka szkoda -- pozostaje mi chyba rzeźbienie w github, ściąganie apk (jak to dawniej bywało), aby przekonać się, czy mi działają czy nie (autorów apek z githuba nie posądzam o sprawdzanie kompatybilności wersji).

Czyli w tej sytuacji, "na potem".

Osiem lat czekałem na możliwość odpalenia UAE na telefonie. Jak widać, jeszcze poczekam...
[#4] Re: UAE dla Androida (15)

@_DiskDoctor_, post #3

Hmm, u mnie widzę Retroarch w Google Play Store na telefonie z Androidem 15
[#5] Re: UAE dla Androida (15)

@Splavinho, post #4

Ja niestety nie.

Telefon Motorola.
[#6] Re: UAE dla Androida (15)

@_DiskDoctor_, post #5

To ściągnij bezpośrednio ze strony Retroarch: link
[#7] Re: UAE dla Androida (15)

@Splavinho, post #6

Tak zrobię, dzięki!

Pozostałe: UAE4Droid, UAE4all2 itp. nie zadziałają jak ich w sklepie nie ma?
[#8] Re: UAE dla Androida (15)

@_DiskDoctor_, post #7

Nie korzystałem nigdy więc ciężko mi powiedzieć, ale generalnie powinny działać. Możeaz pobrać apk z Google Play lub jakiegoś Apkmirror i zainstalować bezpośrednio z pliku apk.
[#9] Re: UAE dla Androida (15)

@_DiskDoctor_, post #7

Uae4arm możesz pobrać z githuba..
O tu -> https://github.com/lubomyr/uae4arm
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem