kategorie: A600, Sprzęt
[#1] Pistorm600 i problemy z demami / grami.
Witam Szanownych Forumowiczów,
ostatnio sprawiłem sobie PiStorm600 do mojej Amigi.
Ogólnie jestem zadowolony, sprzęt rzeczywiście śmiga szybko, jednak są problemy z odpaleniem większości starszych dem (np. moje ulubione Phenomena - Enigma).
Z niektórymi grami zresztą też.
I nie ma znaczenia, czy wgrywam je z dyskietki czy z dysku z WHDLoad.
Nawet WHDLoad Wrapper nie za bardzo tu pomaga.
Mam zatem pytanie:
- czy jest jakaś możliwość chwilowej dezaktywacji PiStorma, aby Amiga wróciła do swojego natywnego trybu pracy?
Z tego, co czytałem w necie, w PiStormie32 Lite jest taka możliwość poprzez dłuższe przytrzymanie w trakcie bootowania kombinacji klawiszy odpowiadających za reset (CTRL-A-A).
Niestety, w przypadku PiStorma600 to nie działa...
Pozdrawiam! :)
[#2] Re: Pistorm600 i problemy z demami / grami.

@gelo29, post #1

Tu masz wszystko opisane.
Musisz poczekać na EMU 1.1
https://www.patreon.com/posts/im-not-dead-133518331
1
[#3] Re: Pistorm600 i problemy z demami / grami.

@Norbert, post #2

.

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2025 09:43:41 przez druzil28
[#4] Re: Pistorm600 i problemy z demami / grami.

@gelo29, post #1

Znaczenie ma system. Polecam CaffeineOS_Storm_9311. Na nim działa naprawdę sporo ale nie wszystko.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem