[#1]
Mtec 1230/28 RTC - kolejne starcie
Witam.
Na początku chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którz próbowali pomóc mi w poprzednim problemie z tym M-tec'iem - a szczególnie chętnym do pomocy osobistej.
Niestety z różnych powodów (nieplanowany wyjazd służbowy) nie byłem w stanie przetestować karty u żadnego z Was - bardzo Was za tę sytuację przepraszam.
A teraz do rzeczy.
Po powrocie do domu zastałem paczuszkę z nowym romem 3.,0 do mojej 1200 (poprzedni uwaliłem poprzez złe włożenie do podstawki) - wymieniłem rom, podłączyłem jeszcze raz kartę i ruszyła!!
Karta jest wykrywana przez Amigę, Workbench pokazuje co ma pokazywać (8MB, 6830, etc), ALE....
po zainstalowaniu karty turbo nie uruchamia się twardy dysk (CD+przejściówka) - wywala komunikat o niedosowym dysku.
Co ciekawe dysk ten można zobaczyć w Workbenchu (odpalanym z dyskietki), spartycjonować i nawet sformatować, ale nc na dysku nie daje się zapisać - przy próbie instalacji Workbencha wywala komunikat "Cannot create directory" (coś w tym stylu).
Przy formatowaniu dysku wywalw komunikat, że nie może umieścić kosza na partycji.
Nie jest możliwe przekopiowanie czegokolwiek na sformatowaną partycję, nie można utworzyć żadnego katalogu.
Po resecie kompa i starcie z dyskietki ikonka dysku to ???Ndos.
Po wyjęciu karty turbo objawy ustępują - dysk działa, można normalnie pracować.
Uprzejmie proszę o pomoc.
Pozdrawiam