Komentowana treść: AmiDuke 1.0.36
[#1] Re: AmiDuke 1.0.36
Nie wymaga FPU? No to pobieram
[#2] Re: AmiDuke 1.0.36
Uruchamia się. Demko leci bardzo płynnie (pistorm) ale nie reaguje na klawisze (nie łapie focusa ?)
[#3] Re: AmiDuke 1.0.36

@TomcioPaluszek, post #2

Zapomiałem dodać, że mam OS 3.2.3.
Sprawdziłem na 3.1 i działa prawidłowo. Na 3.9 też jest potwierdzone, że działa ok.
[#4] Re: AmiDuke 1.0.36
Ja mam wersję wziętą (około rok temu) z archiwum Coffina do V4.

Czym różnią się te wersje?
[#5] Re: AmiDuke 1.0.36

@tukinem, post #1

U mnie nie działa...

SnoopDos pokazuje listę potrzebnych plików, których nie wczytał.

Pliki gry pobrałem z Archive.org (wersja dyskietkowa, nie CD. Oczywiście dla MS DOS, Atomic Version)

Dziwne też, że port wymaga 32MB a mnie znika ok. 100 MB RAM, jest pod AGA a odwołuje się co cybergraphics.library...

TF1260 (LC), OS 3.1.4, AGA

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2025 19:24:12 przez lukjan
[#6] Re: AmiDuke 1.0.36

@lukjan, post #5

Wersja pod RTG pod Warp mi działa, ale tylko działa...

Przy 50 Mhz to może ze 3 klatki / s, a przy 95 Mhz niewiele lepiej.

Nie pamiętam jak się sprawdza wersję systemu plików na partycji, ale tym razem uruchomiłem z karty SD, która jest dużo szybsza, niemniej to na pewno nie ma aż takiego znaczenia, żeby przy 95 Mhz i zmniejszonej w ustawieniach gry rozdzielczości, było może kilkanaście klatek / s, tym bardziej, że w dokumentacji napisane jest, że port bazuje na porcie z Atari (zapewne Falcon 060), a emulacja pod Makiem 68k była chyba grywalna na niższych procesorach.
[#7] Re: AmiDuke 1.0.36

@_DiskDoctor_, post #4

Jak ta wersja z Coffina działa pod Warpem i skąd ją wziąć ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem