[#1] Amiga OS3.2 Ikony dysków i zmiana rozmiaru belek w oknach
Cześć

Szukam gdzie tu się zmienia ikony dysku. Zainstalowałem na świeżo 3.2 i tam był glowicons i zainstalowałem best classic wb i jak d... szukam gdzie tu się zmienia ikony dla dysków i przede wszystkim jaka jest ich lokalizacja bo w envarc/sys ich nie ma (jesli chodzi o dyski)

Druga sprawa to szerokość ramek w oknach, chodzi mi o to by prawą belkę i dolną móc zmniejszyć lub zwiększyć
[#2] Re: Amiga OS3.2 Ikony dysków i zmiana rozmiaru belek w oknach

@rootspk, post #1

W każdym AmigaOS, w głównym katalogu każdego dysku jest plik Disk.info i to jest ikonka reprezentująca dany dysk. Możesz użyć programu CopyIcon44, który jest dostępny na Aminecie aby ją zmienić na inną, lub otworzyć okno z informacjami o danym dysku i tam też podmienić ikonkę na inną metodą Drag&Drop. Ewentualnie w katalogu ENVARC:Sys powinna znajdować się ikonka def_disk.info która jest wyświetlana, jeżeli ww. pliku Disk.info nie ma w głównym katalogu dysku
2
[#3] Re: Amiga OS3.2 Ikony dysków i zmiana rozmiaru belek w oknach

@rootspk, post #1

Jeśli chodzi o drugie, to chyba w IControl są odpowiednie opcje do tego.
[#4] Re: Amiga OS3.2 Ikony dysków i zmiana rozmiaru belek w oknach

@_arti, post #3

czyli że można zmienic wysokość dolnej belki w wysokich rozdzielczowciach, żeby elementy okna były proporcjonalne ?! pytam poważnie bo mnie krew zalewa na za niskie elementy
[#5] Re: Amiga OS3.2 Ikony dysków i zmiana rozmiaru belek w oknach

@habit, post #4

Chyba o to chodzi:

3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem