[#1] Animacje Erica W. Schwartza
W sieci dostępna jest strona, na której znajdują się prawie wszystkie animacje Erica Schwartza. Są one dostępne do pobrania zarówno w postaci oryginalnej (IFF ANIM) jak i przekonwertowanej do formatu Flash i możliwej do obejrzenia przez przeglądarkę internetową.

Link

[#2] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@mailman, post #1

Flash chyba nie, Java potrzebna.

[#3] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@grxmrx, post #2

Faktycznie, to Java :D

[#4] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@mailman, post #1

Fajnie. Szkoda, że nie w innym zjadliwym formacie dla Fedory PPC. A pod mosem co odczyta iff-y animy?
[#5] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@Arbuz, post #4

Jestem teraz na AOS4. Multiview ich nie potrafii odpalic chociaz standardowo sa odpowiednie datatypy. Sprobuj, moze MOSowe datatypy to lykna.

Do glowy przychodzi mi jeszcze PPaint. Zdaje sie ze ma wbudowany format anim. Na pewno dziala na MOSie, na AOS4 jeszcze nie probowalem.

Sprobuje w ogole odpalic ta animacje pod OS3 i dam znac.

Ostatnia modyfikacja: 19.04.08 11:22
[#6] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@Arbuz, post #4

CyberANIM z Aminetu?

[#7] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@Andrzej Drozd, post #5

Na AOS3 dzialaja bez problemu. Aby nie przelaczac systemow, odpalilem anima pod WinUAE.

DODANE: chodzi o Multiviewa. Oj, bede mial kolejny pretekst aby pomeczyc troche ludzi dlaczego to nie chodzi pod AOS4 :)

DODANE2: Za szybko klikam myszka niz mysle :P
Po prostu kliknalem na ikonke animacji i okazalo sie ze animacje odtworzyl BigAnim, ktorego mam w C:

Opowiedniego datatypu nie mam w systemie i Multiview tego nie kuma (poki co). Ide do drewutni :P

DODANE3: CyberAnim dziala takze na OS4 :)

Ostatnia modyfikacja: 19.04.08 11:29
[#8] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@Andrzej Drozd, post #5

btw: ppaint jest u mnie przerazliwie wolny pod mosem, co mam nie tak ustawione?

[#9] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@Andrzej Drozd, post #5

Jestem teraz na AOS4. Multiview ich nie potrafii odpalic chociaz standardowo sa odpowiednie datatypy. Sprobuj, moze MOSowe datatypy to lykna.

Dla AmigaOS 4.0 pojawił się kilka dni temu natywny player animacji IFF ANIM. Spróbuj się tym pobawić.

P.S. Zaglądasz czasem na OS4 Depot?

[#10] Re: Animacje Erica W. Schwartza

@mailman, post #9

Trochę słaby ten player bo nie odgrywa wszystkich animacji (np. Superfroga). Jak ktoś b. chce sprawdzić to mogę wysłać na Aminet wersję dla MorphOS.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem