[#1] Amiga 2000 kilka problemów
Witam!
Trafiła w moje ręce Amiga 2000. Mam 2 problemy:
1. Komputer ma kłopoty z włączeniem. Raz się włączy i jest OK, a z 10 razy nie, tzn. zasilacz działa (kręci się wiatraczek), ekran monitora się rozjaśnia, ale poza tym nic się nie dzieje. Czy to problem z zasilaczem, a może z baterią, która jest na płycie? Jeżeli z baterią to może ktoś mi podpowiedzieć jak ją wymienić?

2. Nie są podłączone do płyty kabelki od kontrolek z obudowy "power" i "hard disk". Do których złącz te kabelki podpiąć? Ma może ktoś schemat płyty głównej Amigi 2000?
[#2] Re: Amiga 2000 kilka problemów

@Malcolm, post #1

Witam
Może zdjęcia z tej stronki trochę ci pomogą w reanimacjii A2000. Baterie należy wylutować i w jej miejsce wlutować nową z zachowaniem biegunów + i - , ale pewnie to niejest przyczyną uszkodzenia i takiego a nie innego uruchamiania się Amigi. Diody kontrolne podpinasz do płyty głównej powinno być to opisane na laminacie płyty w okolicy tych zworek.

[#3] Re: Amiga 2000 kilka problemów

@Malcolm, post #1

a tu link
http://www.rabayjr.com/amiga_2000.htm

[#4] Re: Amiga 2000 kilka problemów

@KrisbA, post #3

No fajna stronka tylko ani słowa o MOS-ie i Pegazie w Historii Amigi
[#5] Re: Amiga 2000 kilka problemów

@Malcolm, post #1

A2000 nie ma wbudowanego kontrolera HDD, więc jeśli nie masz go (w postaci karty w jednym ze slotów) to nie masz gdzie podłączyć ledki od HDD
[#6] Re: Amiga 2000 kilka problemów

@KrisbA, post #3

Przepiękna strona. pokłony
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem