[#1] Programy graficzne te za darmo lub tanie
Mam pytanie kto ma program graficzny? Uni Paint był swego czasu wydany przez polską firmę nie pamiętam jaką!I był po polsku.Recenzja była w Magazynie Amiga. Albo jak ktoś ma Gimpa 1.xx na amigę oczywiscie to niech się odezwie. :D
[#2] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@Baru, post #1

PerfectPaint i PersonalPaint

[#3] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@Baru, post #1

lunapaint dla AROS'a
http://www.sub-ether.org/lunapaint/

Pozdrawiam Michał
[#4] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@Baru, post #1

Personal Paint jest za free i bardzo sobie chwalę ten program, ale to w 256 kolorach.

Ostatnia modyfikacja: 26.04.08 11:37
[#5] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@Baru, post #1

Personal Paint 7 też może "gadać" po polsku (na aminecie znajduje się spolszczenie do programu), a możliwości ma większe niż Uni Paint.
Polska wersja PP7 (z polską instrukcją) znajduje się również na jednej z płytek Magazyny Amiga.
[#6] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@APC74, post #5

Jest tez na ACS 4/00.

[#7] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@APC74, post #5

Dziękuję wszystkim co mi odpowiedzieli na temat mojego postu.Ale te programy znam z grubsza a szukam jeszcze innych.Jak ktoś zna godnego polecenia to smialo pisac proszę!!!??.A co z Gimpem czy ktos ma jakas wersje 1.xx na os 3.xx????
[#8] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@fedaykin, post #3

Ten Luna Paint wygląda ciekawie szkoda że nie jest pod os 3.xx bo ja właśnie do takiego systemu potrzebuje i na AGA!!!
[#9] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@Baru, post #7

Nikt nie ma - po prostu GIMP nie ukazał się na OS 3.x (chyba, że coś mnie ominęło). GIMP wyszedł na OS 4.0.
[#10] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@Baru, post #8

To szkoda bo był swego czasu dostępny także za free TV Paint firmy newtek. Ale ten wymagał karty graficznej. Jest w sumie tak że jeżeli interesuje cię program malarski w znaczeniu takim jak gimp i photoshop to na AGA jest z tym krucho (po prostu dostaniesz nerwicy), ale jeżeli interesuje ci stawianie pixeli w trybach paletowych jak i truecolor to polecam poszukać DPaintaV albo Brillance w wersji TrueColor.

Zwykle na amidze korzysta się z kilku programów na raz. Ma to wiele wad ale i są zalety... choć by to że nie musisz wykorzystywać na raz wszystkich zasobów Amigi.

tak dodam od siebie.
O dziwo o taki sofcik trudno o na pc bo albo na przykład nie posiada standardowych skrótów klawiszowych jakie występują w starych amigowskich painterach albo nie można nic pixelować w truecolor a czasami zachodzi taka potrzeba ("tfffurcza").

[#11] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@APC74, post #9

ominelo cie. przedpotopowa wersja gimpa dziala z geekgadgets na os 3. ale to nie ma sensu. generalnie jesli hccesz sobie popikselowac do ppaint, perfect paint i deluxe paint jak znajdziesz legalna wersje (byly rozdawane za free przy wielu okazjach). co do reszty: uzyj peceta lub mosa/os4
[#12] Re: Programy graficzne te za darmo lub tanie

@Baru, post #1

Byl kiedys wydany jeden polski painer - "Nova Paint" sie zwal. Chcialem go kiedys zakupic, ale byl niedostepny w moim miescie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem