[#1] Powracajacy temat klawiatury
Witam.
Niedawno zakupilem mediatora i blizzarda 1230/50 i dzieki Waszej pomocy udalo sie to odpalic.

Nastepnym tematem miala byc klawiatura od CDTV na kabelku.

Wiez zabrałem sie do podlaczenia.
Podpiąłem sie pod wszystkie linie do 8520 bez resetu i co ciekawe zaczelo dzialac. Po resecie amiga sie juz nie odpalila.
Na ekranie pojawialy sie blyski tak jak bym ciagle ją resetowal.
Wyjąłem wszystko z ami odpalilem tylko golasa i dalej nic.
Sprawdzilem co sie dzieje na lini reset od MPU i co sie okazalo faktycznie wystepowaly ciagle resety .
Wiec odlutowalem nozke reset od MPU i ami zaczela dzialac.

Kalwiatura natomiast dziala ale tylko na golasie.
Jak podlacze blizzarda to na lini KDAT spada napiecie i klawiatura nie dziala.
Jak odepne blizzarda to na lini KDAT jest logiczna jedynka i klaw dziala.

Czy wie ktos co moze powodowac blizzard?

Sprawdzalem napiecie na klawiaturze i czy to jest z blizzardem czy nie wynosi ono 4,9V.

Ma ktos jakies pomysly?

Pozdrawiam.
[#2] Re: Powracajacy temat klawiatury

@owner1, post #1

moze to pomoze
http://www.ppa.pl/artykul-Jak.rozwiazac.problemy.z.zasilaniem.-1_4_71.html

[#3] Re: Powracajacy temat klawiatury

@owner1, post #1

tak strzele,moze problem z przerwaniem keyb.chodzi o to,ze bufor sie zapelnia i dopoki nie zostanie oprozniony nie przyjmuje wiecej nacisniec klawiszy. *moze* byc tak,ze to jest sprzezone z resetem mpu.
a czy oryginalna klawierka dziala?

[#4] Re: Powracajacy temat klawiatury

@AmiChris, post #3

Tak oryginalna działa.

to tak wyglada jak by byl problem z zasilaniem bo jak dołożę medka bez turbo to klaw dziala ale juz gorzej bo czasami sie zacina.

Sprawdzalem napiecie na 8520 ale jest eleganckie 4,9v na klaw to samo.

hmm sam nie wiem.
[#5] Re: Powracajacy temat klawiatury

@owner1, post #4

No nie. Nie moze byc problemu z zasilaniem bo jak robie reset to pojawia sie na 1s logiczna jedynka a potem spada i klaw nie dziala.
Moze jakies zaklucenia?
[#6] Re: Powracajacy temat klawiatury

@owner1, post #5

HEH zrobilem!!!

Wiecie co było?

Jak sie okazuje nie wystarczy podniesc nozki CLK i DAT w MPU.

Musialem calkowicie wylutowac MPU i okazalo sie ze pod ukladem sciezka od KDAT idzie jeszcze do bodajże 41 nozki w MPU.

Po wylutowaniu calkowicie MPU Klawiaturka smiga az miło.

Moze ten przypade sie komus przyda.

POZDRAWIAM.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem