[#1] 1084S bez koloru
Witam!

Mam problem z monitorem 1084S w wersji amerkanskiej (chodzi na 120V), jesli podlaczam przez zwykly kabel RGB (DIN od strony monitora) to obraz jest ladny, w kolorze, ale problem w tym ze port RGB w amidze jest zajety przez przelotke na VGA, wiec chcialem go podlaczyc przez chinch no, ale obraz nie ma koloru (mam amige 1200), Co mogl bym zrobic zeby uzyskac kolorowy obraz? moze by jakis rozdzielacz portu RGB w amidze? (tak wiem, ze najlepiej to sobie multiscana kupic;)

oto zdjecia mojej wersji tego monitora:
http://picasaweb.google.pl/deejayair/Commodore1084s

[#2] Re: 1084S bez koloru

@Banderas, post #1

Przełączyć amige na ntsc w boot menu :) ?

Ostatnia modyfikacja: 02.05.08 15:25
[#3] Re: 1084S bez koloru

@Banderas, post #1

Pod klapką jest przełącznik Ntsc pal przełacz go na pal przynajmniej ja taki miałem
[#4] Re: 1084S bez koloru

@Dziadziomiecio, post #3

Z przelacznikami juz kombinowalem (to dziala ale z inna wersja 1084), tryb NTSC tez juz probowalem i nie pomaga.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem