[#1] Poczciwy OS3.5
Ja używam OS3.5 i jestem bardzo zadowolony. Kolorowe i animowane ikonki, :D lepszy system gadżetów ReAction, płynne scrollowanie okienek, nowe opcje sortowania ikon, program do odsłuchiwania płyt Audio, sterownik do CD, lepszy SetPatch, fajniejszy Installer, mnóstwo grafiki jako podkłady pod WB i jeszcze inne.

Jakich Wy używacie systemów na bieżąco? Czy jest ktoś z OS3.9 i może go polecić? Czy zamierzacie się przenieść na OS4.0? Ja mam Amigę 1200 z kartą Blizzard PPC i BVision. Czy i ja mogę się przenieść na nowy system?

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 04.05.08 20:35

Ostatnia modyfikacja: 04.05.08 20:44
[#2] spadaj trollu

@Minniat, post #1

...
[#3] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

[#4] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

Z tego co wiem, to możesz, bo masz Aga-tę i PPC, a to minimum żeby uruchomić AOS 4. Jak to będzie działać w praktyce, to co innego (AGA). Wiekszość używa kart graficznych. Ten temat był poruszany na forum.

Ostatnia modyfikacja: 04.05.08 20:43
[#5] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

Polecam.

[#6] Re: Poczciwy OS3.5

@ender, post #4

Tak się składa, że mam kartę BVision! Poprawiłem swój post.... (nie mam tej karty jeszcze podpiętej pod moją wieżę!)

Ostatnia modyfikacja: 04.05.08 20:45
[#7] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

Ja używam OS 3.9 moja ami to A1200 + Blizzard 1230/50Mhz 16MB RamHD 4,3 GB i jestem zadowolony , sprzęt służy w 85% do grania (czasem coś w paincie śmignę)

[#8] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #6

Jezeli masz blisko do Gliwic to wpadnij na GGUA w najblizsza sobote (news na glownej stronie PPA, badz na EXECu) - bedzie mozna zobaczyc moja A1k2+BPPC+BV+OS4 - zapraszam. :D

Ostatnia modyfikacja: 04.05.08 22:05
[#9] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

Na wszystkich Amigach, poza A4000 - obleśnego OS3.1. Ostatnio dojrzałem nawet do NewIcons, jednak nie chce mi się robić porządku z ikonkami MagicWB, więc mam pół na pół, przy czym to drugie pół ze skaszanioną paletą.

Na A4000 zainstalowałem OS3.9 tylko ze względu na duże dyski. Jest w oryginalnym wystroju, takim, jaki installer wrzucił. Plus połowa ikonek z MagicWB oczywiście.

Zasadniczo zwisa mi estetyka systemu...

OS4 pewnie wypróbuję, gdy tylko dowiem się gdzie go kupić.

Ostatnia modyfikacja: 05.05.08 11:25
[#10] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

Morphos1.4.5, czekam na MOSa2.0
Na G4 śmiga. Polecam ok, racja
[#11] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

jeśli chodzi o software amigowy to sie nie znam za bardzo, i dopiero zozkminiam co i jak, niemniej jednak, używam (od niedawna) AmigaSYS3+AGA, z upgradem do 3.9 z bb1, generalnie nie narzekam, gdyż sam skonfigurowanie tak systemu zajeblo bymi dużooo czasu

Powoli bede go dopieszczać : ]

[#12] Re: Poczciwy OS3.5

@Daclaw, post #9

[edytowane przez moderatora: nie życzymy sobie tutaj żadnych linków do stron z torrentami w takich sytuacjach!]

[#13] Re: Poczciwy OS3.5

@_arti, post #12

Podanie tutaj tego linka to lekkie przegięcie. Lepiej zrobisz jak go usuniesz zanim ktoś zobaczy.

[#14] Re: Poczciwy OS3.5

@il_capitano, post #13

Masz swoj rozum i zasady - nie sciagniesz. Proste. Kusi? :]
(O, juz Krashan zrobil porzadek)

Ostatnia modyfikacja: 05.05.08 15:06
[#15] Re: Poczciwy OS3.5

@_arti, post #14

"Masz swoj rozum i zasady - nie sciagniesz. Proste. Kusi? :]"

Ja mam, ale inni mogą nie mieć...

[#16] Re: Poczciwy OS3.5

@Daclaw, post #9

jednak nie chce mi się robić porządku z ikonkami MagicWB, więc mam pół na pół, przy czym to drugie pół ze skaszanioną paletą
to tak trudno zablokowac pierwsze 8 kolorow z paleta MWB?

[#17] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

Ja używam 3.9

[#18] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

Ja używam OS 3.0. I jestem zadowolony. Naprawdę dobry system.

[#19] Re: Poczciwy OS3.5

@pwe, post #18

nie tylko ty :)

[#20] Re: Poczciwy OS3.5

@Minniat, post #1

wejdz do dzialu graffiti to bedziesz wiedzial, dla ulatwienia podaje linka ;)

[#21] Re: Poczciwy OS3.5

@Valwit, post #2

@Valwit

Upomnienie. Kolejna atak personalny zostanie nagrodzony chwilową przerwą w użytkowaniu forum portalu.

@_arti

Co do osób próbujących propagować na forum nielegalną dystrybucję czegokolwiek. Wszyscy doskonale wiemy jakie na forum panują zasady. O ile osobom nowym może się nie dziwię, o tyle osobom, które się od dłuższego czasu tutaj wypowiadają już tak. Również upomnienie i mam nadzieję, że do jednego jak i drugiego tematu wracać już nie będzie trzeba. Proszę trzymać się tematu wątku.

[#22] Re: Poczciwy OS3.5

@mailman, post #21

@mailman
Malutka prowokacja, no co?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem