[#1] SIMM 128
Planuje rozszerzyc pamiec A1200 z 128 MB (2x64) do 256 MB (2x128). Mam BlizzardaPPC. Czy ktos mial kontakt z takimi simmami? - http://www.allegro.pl/item358848676_simm_256_mb_2_128_samsung_bcm.html

Licytowac, czy zaczekac na inne?
[#2] Re: SIMM 128

@Andrzej Drozd, post #1

ooo licytuj :P a 64 sprzedasz mi :P (do blizza 030 :) )

Edi: sam chciałem te licytować, ale jezeli ty będziesz to spoko, 128 mb to troszke za duzo :)

Ostatnia modyfikacja: 08.05.08 19:06
[#3] Re: SIMM 128

@Andrzej Drozd, post #1

Lepiej zapytaj goscia może sie zna i Ci odpowie co i jak. Ja ostatnio polowałem i upatrzyłem 2x128x50ns czyli totalna rewelacja.
Niestety podczas wymiany zdan okazalo sie ze gosc prawie na 100% gwarantuje ze pamieci nie beda dzialac no i mam dalej 128...
A ceny na funzinie lekko szokuja - choc gdyby mieli 50ns to kto wie ... :)

[#4] Re: SIMM 128

@11MASTEr, post #3

Gorzej jak mu sie tylko wydaje, ze sie zna
Jak kupowlaem swojego pierwszego twardziela do amigi to sprzedajacy tez twierdzil ze mial kiedys amige i ten dysk za amiga nie bedzie dzialal ;)

[#5] Re: SIMM 128

@vi-bee, post #4

Tak, zgadzam sie, tylko ze to byly pamieci uzywane w drukarkach + wysoka cena na aukcji - wiec nie bylem sklonny ryzykowac.

[#6] Re: SIMM 128

@11MASTEr, post #5

jak narazie prowadze w tej aukcji :)
[#7] Re: SIMM 128

@devsiok, post #6

nie spodziewałem się takiej głupoty po amigowcu....
Licytuje się w ostatnich sekundach, w ten sposób tylko nakręcasz licytacje.

[#8] Re: SIMM 128

@arti4-92, post #7

dokladnie, czeka sie do ostatnich sekund...

[#9] Re: SIMM 128

@devsiok, post #6

Spokojnie, ja wiem ile moge dac i licytowac sie bedzie automatycznie. Z drugiej strony, to zaczne na 1 dzien przed koncem. A moze w tym czasie pokaze sie cos podobnego z oferta "Kup Teraz" lub jakakolwiek inna okazja. :P
To ze planuje, nie znaczy ze potrzebuje ramu na juz.
[#10] Re: SIMM 128

@Andrzej Drozd, post #9

spoko zaznaczylem tylko moja obecnosc na aukcji i dalem 30zl :) wiadmo ze tak czy inaczej beda wyzsze oferty
[#11] Re: SIMM 128

@Andrzej Drozd, post #9

Ja miałem kostkę 128 MB w Blizardzie PPC i chodziła bez problemu. Tylko, że moja była 2x wyższa :)

[#12] Re: SIMM 128

@devsiok, post #10

tak czy inaczej nakręcasz aukcję ;)

[#13] Re: SIMM 128

@11MASTEr, post #3

pewnie chodzi o te pamieci do ktorych niedawno podawalem linka, teraz byly tutaj.
www.allegro.pl/item341019857_hewlett_packard_9000_pamieci_simm_128_mb_.html

[#14] Re: SIMM 128

@arti4-92, post #7

a co za roznica czy wpisze 200 teraz czy na 10 sekund przed koncem? jesli ktos jest sklonny dac wiecej to wpisal wiecej i cena sama podskoczy, jak nie to nie i wygram za ile bedzie.
[#15] Re: SIMM 128

@Valwit, post #14

No tak. A jeszcze jest taka druga "niepisana" zasada - gdyby aukcja nie wzbudzila zainteresowania po polowie czasu trwania, wtedy bezposrednio na mejla pisze sie do wystawiajacego, ile chcialby wziac za to kasy lub samemu pisze sie ile za to chce sie dac. Jezeli wszystkim pasuje, to otworzy on oferte "Kup Teraz" i juz. :)
[#16] Re: SIMM 128

@Valwit, post #14

Nadal nie rozumiecie, chodzi o "nakręcanie" aukcji!!

[#17] Re: SIMM 128

@Valwit, post #14

bo jak troche postarasz to kupisz ja przed samym koncem za 200,01zl ;)

[#18] Re: SIMM 128

@arti4-92, post #16

arti4-92 napisał(a):

> Nadal nie rozumiecie, chodzi o "nakręcanie" aukcji!!

To, że ktoś podał linka do aukcji nie znaczy, że nikt inny nie może w niej licytować. Kto ma pewne doświadczenie w allegro ten licytuje pod koniec. Niestety z częściami do Amigi zwykle jest tak, że rzadko zdarza się aby jakaś aukcja umknęła uwadze kogokolwiek i udało się kupić komuś coś za minimalną cenę. Poza tym tu na forum często pojawiają sie posty z linkami do allegro z pytaniem czy np. to będzie komuś działać więc chyba oczywistym jest, że taka osoba musi się liczyć z tym, że podając linka, zwiększa zainteresowanie daną aukcją i ktoś może ją przelicytować ;) Poza tym ktoś może nie mieć czasu na licytowanie w ostatnich sekundach (np. nie będzie miał wtedy dostępu do internetu) dlatego stwierdzenie, że "nakręca aukcję" jest zbyt pochopne ;)

Ostatnia modyfikacja: 13.05.08 17:14
[#19] Re: SIMM 128

@arti4-92, post #7

a gdyby aukcja przypadkiem z powodu losowych przypadkow skonczyla sie troche wczesniej ?? :)
[#20] Re: SIMM 128

@Valwit, post #14

Licytując kilka sekund przed końcem nie zostawiasz konkurencji czasu na reakcję i masz szansę wygrać za kwotę niewiele wyższą od aktualnej. Wpisując kwotę zaporową na długo przed końcem też masz szansę wygrać, musisz się jednak liczyć z tym, że dobijający się bezskutecznie do tej aukcji desperaci podbiją znacznie cenę końcową.
[#21] Re: SIMM 128

@Daclaw, post #20

chodzilo mi o to ze mozna wyslac maila do sprzedajacego zaproponowac mu konkretna sume zalicytowac i poprosic o zakonczenie aukcji w ten sposob ludzie ktorzy beda czekali do konca aukcji moga sie przeliczyc :)
[#22] Re: SIMM 128

@devsiok, post #21

Bo nagle i bez ostrzeżenia pojawi się informacja iż oferowany sprzęt uległ uszkodzeniu

Benedykt

[#23] Re: SIMM 128

@Benedykt Dziubałtowski, post #22

przykro mi leszczyki wygralem ta aukcje juz mozecie licytowac na sekundy przed koncem ale gowno wam to da pozdrawiam
[#24] Re: SIMM 128

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #13

Masz 100% racje.

[#25] Re: SIMM 128

@magiera5, post #23

Przepłaciłeś jakieś 70zł. No ale faktycznie wygrałeś.

Pozdrawiam
[#26] Re: SIMM 128

@magiera5, post #23

Gdzie jest moderator?? Czuje sie obrazony.

[#27] Re: SIMM 128

@magiera5, post #23

rany ponad 200 pln za taka KUPE , nie ma co, tylko pogrtulowac

[#28] Re: SIMM 128

@magiera5, post #23

jesteś po prostu świetny... To tak jak byś kupił 8mb fastu za cenę Blizzarda 1230 IV ;)

[#29] Re: SIMM 128

@kutafon, post #27

Przecież on tego nie kupi. Zniszczył tylko licytację, a sprzedający go nie znajdzie. Zobacz, że on ma 0 komentarzy i "kopertę". Tak więc nie wierzę, ze dokończy transakcji.
[#30] Re: SIMM 128

@Daclaw, post #20

Daclaw napisał(a):

> Wpisując kwotę zaporową na długo przed końcem też
> masz szansę wygrać, musisz się jednak liczyć z tym, że
> dobijający się bezskutecznie do tej aukcji desperaci podbiją
> znacznie cenę końcową.

owszem, ale 1. nie wpisuje zaporowo, 2. wpisuje tylko tyle i jestem sklonny zaplacic. nie ma sensu przeplacac za cos co w miare czesto mozna kupic jak nie na allegro to na ebayu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem