[#1] naprawa CD32
Cześć wszystkim

Mam ból, mianowicie moja konsola zaczyna się sypać. Nie są to (chyba) rzeczy istotne, chipy czy co tam - zdaje się że porty od dźwięku i obrazu się "rozruszały" czy zużyły, jest tylko jeden kanał dźwięku i obraz zanika przy najlżejszym poruszeniu ("klapa" też już nie spręzynuje, ale póki płyty się kręcą to nie problem ;))

Nie mam bladego pojęcia o elektronice i dwie lewe ręce do wszelakich wytworów techniki, dlatego sam się nie dotykam.

Wydaje mi się, że zwykły majster od telewizorów i mikserów TEORETYCZNIE dałby radę, ale się trochę boję - już mi pan elektryk zakładał neta (oczywiście świetnie się znał), efektem czego podwójny wydatek i kilkanaście metrów zbędnego kabla w ścianach

Zakładam że są jakieś punkty usługowe, które się w tym specjalizują (AnimArt?), ale nie widzi mi się wysyłać/wozić ze sprzętem po kraju... no chyba że nie będzie wyjścia.

Pytanie/prośba o radę - czy Waszym zdaniem można zaryzykować i oddać konsolkę w ręce pana Zdzisia, czy lepiej porozglądać się za specjalistą? A może ktoś z Was mieszka w Białej Podlaskiej lub okolicach (ew. w Lublinie), umie w tym dłubać i podjąłby się naprawy?

dzięki za odpowiedzi i pozdro

[#2] Re: naprawa CD32

@robak, post #1

W LBN jest taki punkt, ktory zowie sie Multimedia Serwis (na ul. Muzycznej) gdzie naprawiaja wszelkiej masci sprzet elektroniczniczny, nie sa tani, ale znaja sie na rzeczy. Naprawiali mi juz rozne sprzety i Amigi chyba tez im sie zdarzaja, niepamietam. Jak bywasz w Lublinie to zaryzykowalbym wlasnie u nich.

[#3] Re: naprawa CD32

@robak, post #1

hmmm moze smiesznie zabrzmi ale sprawdzales okablowanie (audio,video)?:]pozdrawiam

[#4] Re: naprawa CD32

@deejayremix, post #3

sprawdzałem z innymi kablami - problem ten sam :)

@reactor - dzięki za cynk

[#5] Re: naprawa CD32

@robak, post #1

Gniazda wymieni bez problemu pan Zdzisio - są standardowe i lutowane klasyczną techniką. Tradycyjnie polecam w takich przypadkach poszukiwania serwisu RTV "z tradycjami", pamiętającego komunę i czasy, kiedy sprzęt się faktycznie naprawiało a nie tylko wymieniało moduły.
[#6] Re: naprawa CD32

@robak, post #1

Jestem z Międzyrzeca. :)
Jeśli to nie jakaś niezbyt techniczna sprawa, i jakaś prosta rzecz to mogę polecić pana Bogdana Radzikowskiego. Tak czy inaczej owy koleś skończył politechnikę i ma serwis RTV, na skwerku w Międzyrzecu, obok sklepu z komputerami "Alfa", a z drugiego boku koleś ma sklep z AGD.

Ale w Białej pewno jest parenaście serwisów RTV.

Ostatnia modyfikacja: 13.06.2008 14:57:22
[#7] Re: naprawa CD32

@reactor, post #2

naprawiali, np mi :)

[#8] Re: naprawa CD32

@reactor, post #2

Ja też do gości z Muzycznej nie mam zastrzeżeń. Jest tam facet, który
sam kiedyś miał Amigę, w mojej się dłubali, gdy miałem z ppc problemy,
ale i różne elektroniki u nich naprawiałem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem