[#1] [A600-37.299] Cdrom i zasilacz
Witam.

Chciałem zapytać:

czy na kick'u 37.299 przy pomocy oprogramowania mogę uruchomić cdrom i swobodnie kopiować z płyty adf'y na dyskietke?

w jaki sposób podłaczyć PeCetowy zasilacz do amigi (prosiłbym o schemat)?

Pozdrawiam.
[#2] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@inco, post #1

Zainteresuj się tym:
1.http://www.jsobola.republika.pl/serwis.htm (opis złącza zasilania w małych Amigach)
2. http://valwit.net/amigaatx.html (sposób na "wyłączanie programowe" Amigi i opis standardu ATX)

Trochę myślenia, chwila z lutownicą i 10 latek by sobie poradził...

A następnym razem pogoogluj trochę...To nie boli, a nie dostaniesz pięknej emotki nie karmić trolla!

[#3] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@inco, post #1

potrzebujesz scsi.device z nowszych kickow, wrzucasz je do devs: a reszta potem jak w innych amigach.
[#4] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@Valwit, post #3

To CI nic nie da.Musisz zmapować te scsi z dyskietki.

Benedykt

[#5] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@Valwit, post #3

Gość chciał obsługę cd, na gg mu radziłem żeby z dyskietki wb powywalał zbędę śmieci, i na ich miejsce wgrał cederomowy file system + program do nagrywania adf :)

[#6] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@arti4-92, post #5

To samo mu gadałem na gg ;)

Benedykt

[#7] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@Benedykt Dziubałtowski, post #4

tak, dlatego wrzucasz scsi.device do devs (na dyskietce czy gdziekolwiek masz sys:) + soft do obslugi cd-rom, ktory to sobie spatchuje. ale to juz robisz jak w a1200 na przyklad. zaczynasz od udostepnienia systemowi zlacza ide, co sie dzieje po dodaniu scsi.device. potem juz nie ma roznicy jaki pakiet instalujesz.

Ostatnia modyfikacja: 16.06.2008 10:51:53
[#8] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@Valwit, post #7

Z ciekawości dzisiaj to sprawdzę mam Ami z romem 2.999

Benedykt

[#9] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@arti4-92, post #5

Masz rację, niech wszystkie dyskietki systemowe pokasuje potem bedzie błagał: niech mi ktoś pocztą wyśle...
Jakby dyskietek nie było i programów do ich kopiowania.

[#10] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@arti4-92, post #5

pytałem kiedyś,bo chciałem poprostu kupić od kogoś owe dyskietki z programami ;) (jako,że nie posiadam żadnego softu na dyskietkach).

Pozdrawiam.
[#11] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@Valwit, post #7

Wrzuciłem scsi.device do devs hdd nie był wdziany po odpaleniu dyskietki startowej. Pod hdtoolboxem także niebył widzany. gdy odpaliłem hdtoola z systemu 3,1 i wprowadziłem w jego tooltypach stosowne zmiany to załadował scsi.device i się zawiesił.

Benedykt

[#12] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@Benedykt Dziubałtowski, post #11

czyli cdrom na 37.299 nie dziala po wrzuceniu scsi.device.
[#13] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@inco, post #12

Skąd takie wnioski??

Benedykt

[#14] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@Benedykt Dziubałtowski, post #11

potrzebujesz mountliste zeby mountnac cokolwiek. obadaj tez hdinsttools zamiast hdtoolbox.
[#15] Re: [A600-37.299] Cdrom i zasilacz

@inco, post #1

Tak, oczywiście że MOŻESZ, scsi.device nie ma nic do tego. CD-ROM na A600 z 37.299 chodzi jak złoto. W moim przypadku zasilacz 3.5A ciągnął CD x52 LG. Najlepiej użyć dyskietki z WB 2.1, bo wtedy procedura instalacji sterowników wygląda jak na A1200. Chociaż na 2.05 też się jak najbardziej da (tylko trzeba grzebać w montlist).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem