[#1] Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K
Hello!

W poniedziałek przysiądę do konfiguracji mojej kochanej AMY mam nadzieje i tu pytanie:

Jak posadzić system? Zamówiłem z VESALII i 3.5 i 3.9. Pisze że 3.9 stawia się na 3.5. Fajno tylko co? Najpierw 3.1 potem 3.5 a potem 3.9?
Dalej - jak spartycjonować dysk żeby to się widziało? pod 3.1 jedną partycję (ile?) a potem pod 3.9 resztę?

Skąd boingbagi i ile ich było?

Dzieki!

EDIT Boingbagi sciagnalem... ale pytania zostaja

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2008 15:01:41
[#2] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@Rembrand, post #1

3.5 z tego co pamiętam wchodzi w skład 3.9, a samo 3.9 można też zainstalować prosto na 3.1.

[#3] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@Rembrand, post #1

3.5 ci nie potzebne, zawiera sie w 3.9
3.9 mozna zainstalowac na 3.1 lub 3.5 albo na golej partycji, na plycie jest 3.1 ktory sie w tym wypadku am zainstaluje. generalnie calosc robi instalator a 3.1 jest potrzebne zeby odpalic cd-rom

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2008 16:26:19
[#4] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@Rembrand, post #1

> Pisze że 3.9 stawia się na 3.5.

Ciekawe. A gdzie to jest napisane. Bo ja tego na moim pudełku od AmigaOS3.9 tego nie znalazłem.

A partycje stawiasz jakie chcesz. Zazwyczaj pierwsza to startowa i systemowa, oczywiście nie większa niż 4GB.
[#5] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@kmilota, post #4

z autopsi wiem że,najlepiej sytem zainstalować na nowo -os3.9,pierwsza partycja do 4GB(niepszekraczać-reszta beznaczenia,praktyczne podejście inni napiszą inaczej ale zawsze uruchomisz system,no może zawsze i najlepiej według mnie w ffs reszta według uznania ) ,w ten sposób najlepiej przygotować każdy dysk ponieważ po starcie nawet z dyskietki bez specjalnych zabiegów można z dyskietki odpalić system nawet dla laika i szukać awarii.
[#6] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@kmilota, post #4

a musi być napisane? to chyba normalny upgrade

@ Rembrand

Po co Ci 2 systemy? :D

ja bym Ci polecałam zrobić to co ja, tzn pod UAE zainstalować AMIGASYS3PlusAGA, to ładnie skonfigurowany, praktycznie kompletny system(wymaga aby 3.1 do instalacji). Potem zamontowałem cd-rom 3.9 za pośrednictwem UAE, amigaSYS to wykrył, zrobił self-upgrade wb do 3.9, do tego zainstalowałem jeszcze BB1, (po instalacji bb2 miałem problemy z GUI, więc zrezygnowałem). Potem szybka kopia całego systemu i wsadziłem 30GB dysk do Amisi, który śmiga bez problemów na mojej Ami ze standardowym kontrolerem.

Nie musiałem mocno kombinować, szukać programów, konfigurować, a mam ładnie postawiony i funkcjonalny system : ]

[#7] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@Bagheera, post #6

> a musi być napisane? to chyba normalny upgrade

Jakie upgrade :) ?

AmigaOS3.9 spokojnie zainstalujesz na gołej Amidze z twardzielem. Tylko powinno się posiadać ROM3.1 (albo zmapować). No i przydałby się jakiś (nawet demo z Aminetu) ster do obsługi CDROMu.
[#8] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@kmilota, post #7

to, że mozna 3.9 zainstalować bezpośrednio na 3.5?

[#9] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@Bagheera, post #8

Można na 3.5 posadzić 3.9 ale ja instalowałem bezpośrednio i na 3.1 i na 3.5
[#10] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@Arbuz, post #9

to raczej w odpowiedzi na 7 : >

czytaj uważniej posty : )

[#11] Re: Posadzić 3.9 i dysk 30GB na A4K

@Bagheera, post #10

Wiem. Nie czepiaj się i tak każdy wszystko czyta
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem