[#1] Ppc Amiga 1200 i padniety kabelek scsi
Witam.Podłączajac do karty orginalny kabelek padla mi wtyczka wpinana w karte.Co robic? Tego nigdzie sie nie kupi :(
[#2] Re: Ppc Amiga 1200 i padniety kabelek scsi

@jarecki130, post #1

Pewnie chodzi ci o wtyczke wpinana w port SCSI, znajdujacy sie na karcie BlizzardPPC. Co dokladnie sie stalo?
[#3] Re: Ppc Amiga 1200 i padniety kabelek scsi

@jarecki130, post #1

www.amigakit.com chyba mają a jak nie to w vesalii powinni mieć.

[#4] Re: Ppc Amiga 1200 i padniety kabelek scsi

@Andrzej Drozd, post #2

tak wytczka od karty
[#5] Re: Ppc Amiga 1200 i padniety kabelek scsi

@jarecki130, post #1

Ja dorabiałem te wtyczki z dwóch jednorzędowych - każdą delikatnie ścierałem papierem ściernym od środka (tak aby odległość między rzędami była odpowiednia), po czym sklejałem. Niecałe 5 min roboty. Pięknie działało.
Niestety nie pamietam jak się nazywało to złącze - po prostu weź tę zepsutą wtyczkę do sklepu elektronicznego i poproś o coś o tym rozstawie pinów - na pewno coś wykombinują.
[#6] Re: Ppc Amiga 1200 i padniety kabelek scsi

@jarecki130, post #1

a może ktoś sie podejmie taki wykonać kabelek? ;)
[#7] Re: Ppc Amiga 1200 i padniety kabelek scsi

@jarecki130, post #6

Możesz kupić za ok. 120 zł w Efunzine całą tasiemkę. Po za tym niedawno widziałem te wtyczki na https://www1.elfa.se/elfa~pl_pl.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem