[#1] A4000 i Cybervision - zwiechy
Czołem

Pomożecie? Pomożemy! znacie? to posłuchajcie... ratunku!!

Po zainstalowaniu CV64 po chwili pracy A4000 wywala software failed 8000 0004, lub wali guru, lub sie zawiesza.

konfiguracja A4K D, kickstart 3.1, CV64, próbpwałem na OS3.5 i 3.9 bez patchy bo nie mialem jak dociagnac, Cybergraphx 4.0, 4.1 oficajlny i 4.1.6 ostatni patch.

Czy ktoś tak miał?

[#2] Re: A4000 i Cybervision - zwiechy

@Rembrand, post #1

Osobiście miałem w swojej A4000 CV64 i nigdy takiego błędu nie zobaczyłem. Napisz coś więcej, kiedy tan błąd wyskakuje. Może to wina jakiegoś złego oprogramowania.
[#3] Re: A4000 i Cybervision - zwiechy

@Rembrand, post #1

Jesteś pewny że wgrałeś patha do CGX ?
Jedna z ostatnich wypuszczonych wersji miała jakiś błąd który wieszał lub blokował A4000 i nadmiernie obciazał procesor w A1200. Pomagało wgranie patha jeszcze przed uruchomieniem. U siebie to zaobserwowałem w A1200 + CV64/3D i A4000 + Retina.

Pozdrawiam
[#4] Re: A4000 i Cybervision - zwiechy

@RadoslawF, post #3

Jak dobrze pamiętam, to w swojej A4000 miałem max CGX4.0 ze wszystkimi patchami. CGX4.1 chyba nie miałem (nie był mi potrzebny, albo jeszcze go nie było). Mogę w archiwach sprawdzić jaką miałem maksymalną wersję CGX.
[#5] Re: A4000 i Cybervision - zwiechy

@RadoslawF, post #3

wgranie patcha przed uruchomieniem? weź mnie oświeć o co kaman :)

[#6] Re: A4000 i Cybervision - zwiechy

@Rembrand, post #5

Proszć bardzo.
Zainstalować CGXa i go nie uruchamiać czyli nie resetować kompa.
Zainstalować patcha sprawdzić biblioteke cgxsystem.library, powinna być w wersji 42.4 lub wyższej. Teraz uruchomić CGXa, można przez reset.
[#7] Re: A4000 i Cybervision - zwiechy

@Rembrand, post #1

Problem ze zwiechami rozwiązany poprzez modyfikację karty procesorowej z wersji 3.0 do 3.1.

Szukam dalej PALa z karty w wersji 3.2 żeby wyeliminować buga z dma i naturalnie nowej karty :)

Co do Guru i Recovery alert - walczę z BoingBagiem 2 i dam jutro znać czy mi się udało.

Pozdrawiam!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem