@Rembrand,
post #16
hmmm.. o podpowiedź bćdzie cićżko. Ja to zrobiłem w prosty sposób, po wyjćciu wszystkiego ze środka, po prostu wziąłem płytć gł. a4kD i włożyłem do środka układając ją tak aby wszystko spasowało. Wićkszość otworów wykonanych w stelażu pod a1k2 bćdzie pasować. Trzeba tylko dowiercić tam gdzie brakuje i ja tak zrobiłem. Trzeba też wyciąć mały kawałek metalu w miejscu gdzie wyjścia płyty głównej nie zbiegają sić z istniejącymi otworami pasującymi do a1k2. Całość skrćcasz i gotowe. Z podłączeniem LEDów bćdzie trochć kłopotu bo nie pasuje istniejące rozwiązanie od a1k2. Kupiłem LED-y potrzebne w sklepie elektronicznym, zamocowałem na zaślepce od flopa i podłączyłem, działa. Wygląd nie za ciekawy ale mi styka :) Byłbym zapomniał, musisz wykonać przedłużacz portów myszki i joystick-a. Wykorzystałem do tego celu śledzia portów COM z PC-ta i dolutowałem z drugiej strony wtyki. Gdzieś na sieci gotowe przeróbki widziałem, można kupić.
Ogólnie jest trochć dłubania ale frajda gdy wszystko działa jest spora. Bćdć przerabiał inną, nową, obudowć od PC-ta. Ma fajne bajery podświetlane, tylko muszć znaleźć na to czas.