[#1] Warp 3d i Workbench 3.9
Witam.Zainstalowałem warpa 3d dla mediatora pod os 3.0 według opisu na ppa.Chodzi bardzo dobrze-dema warpa 3d też.Po instalacji Wb 3.9 z tymi samymi ustawieniami(również zgranymi z os 3.0) dema warpa 3d nie chodzą.Raz sie wieszają a innym razem(najczesciej) mam szare okienko.
[#2] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #1

Za mało danych podałeś. Nie jestem jasnowidzem i ciężko mi zgadnąć na czym to instalowałeś. Ja Wadp3D instalowałem dopiero po zakupie Mediatora do A4000. Kartę graficzną miałem wtedy VooDoo3 3000 a system to AmigaOS3.5. Potem ukazał się AmigaOS3.9 i go zainstalowałem. Nic w ustawieniach nie zmieniałem i Warp3D działał prawidłowo.
Napisz jakie masz wersje sterów i bibliotek obsługujących Mediatora i kartę graficzną.
[#3] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #1

W shellu ...

C:Stack 1000000

... wszystko zalatwi ;) cool

[#4] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@Lokaty, post #3

niestety nic nie dalo.Sprawdzilem z wszystkimi możliwymi wersjami sterowników.Ktoś ma postawione wb 3.9 pod medka z ppc i chodzącymi demami warpa?
[#5] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #4

W takim razie musisz miec namieszane cos w zmiennych WarpOS/Warp3D/Picasso96 - ale to juz nie moj "kawalek chleba", na BVision nie mam problemow.

[#6] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #4

COś TAM USTAWILEM ALE RAZ JEST DOBRZE A RAZ MAM MIGOCZąCY BIAłY EKRAN
[#7] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #4

Tak, ja. Przecież pisałem.
[#8] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #6

Pierwsza rzecz: jeśli na WB to tylko w trybach 16bit.
Jeśli chodzi Ci o gry i inne to musisz uruchamiać z maksymalną dostepną iloscia pamięci.
U mnie wygląda to tak - caly czas robię na magellanie do odpalana programów/gier uruchamiam system z czystego wb w małej rozdziałce <=800x600 w małej ilości kolorów.
Dla warpa3d ważny jest duży stack.

[#9] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #1

Uzywasz trybu MMU Mediatora? Bo zaleznie od tego czy masz na No czy Yes ta zmienna powinienes miec odpowiednie pliki w libs.
Nie mozna miec na raz obu bo moze dojsc do kolizji. Taki maly blad w Wapr3D.
[#10] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@Phibrizzo, post #9

mam ustawione na NO
[#11] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #10

To w takim razie zmien nazwy (albo skasuj) plikom w Libs:Warp3D:

W3D_Picasso96MU.library
W3D_AvengerBEMU.library
W3D_AvengerLEMU.library
[#12] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@Phibrizzo, post #11

nie nie dalo.Nie ma ktoś warpa 3d z voodoo zainstalowanego dla wb 3.9?
[#13] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #12

Już pisałem że ja mam. Tylko teraz widzę, że tobie chodzo o medka dla A1200, o czym wczesniej nie wspomniałeś. A różnica miedzi medkiem dla A1200 a A4000 jest spora. Stery dla Warp3D są także inne.
[#14] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@Lokaty, post #3

Wiec tak.Ustawiem warpa 3d ale raz chodzi a raz nie
[#15] Re: Warp 3d i Workbench 3.9

@jarecki130, post #14

Spróbuj według tego opisu: http://www.amiga.pekdar.net ->Amiga->System->Warp3D na BV i Voodoo3

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem