[#1] Podłączenie CD do TandemAT
Jak skonfigurować sterowniki do karty TandemAT by współpracowała z CD. Dysk HD działa bez problemu. Dziękuje za informacje.
[#2] Re: Podłączenie CD do TandemAT

@Wojtek, post #1

Bump!
Ktos odpalal na tym CD-ROM? Podlaczylem chyba ze 4 i zaden nie zostal wykryty w Finddevice. Probowalem zarowno na oryginalnym sterowniku jak i na oktapussy.

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2012 16:45:53 przez _arti
[#3] Re: Podłączenie CD do TandemAT

@_arti, post #2

Bezproblemowo nagrywarka dvd. Podłączasz pod dobre złączę? Ten kontrole ma jeden kanał IDE ( np hdd i cd) Drugi mitsumi. Jak podłaczysz do mitsumi ide to to nie zgada.

Benedykt Dziubałtowski
[#4] Re: Podłączenie CD do TandemAT

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

A moglbys podeslac mi sterownik, ktorego uzywales? To jakas nowa nagrywarka, tj. z ostatnich 5 lat? Podlaczales samemu, z dyskiem, jako SLAVE, MASTER? Mam LiteOn'a ale ostatnio nie chcial dzialac.
[#5] Re: Podłączenie CD do TandemAT

@_arti, post #4

Tutaj masz sterowniki.

Nagrywarka to jakiś 3 letnia dividi. Nie maiłem żadnych problemów z konfiguracją tego ustrojstwa. Załapało od przysłowiowego strzału.

Benedykt Dziubałtowski
[#6] Re: Podłączenie CD do TandemAT

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

No ja mam tego oktapusa. Uzyc tych TandemCD? Myslalem, ze sa one tylko do tego antycznego zlacza Mitsumi, nie?
[#7] Re: Podłączenie CD do TandemAT

@_arti, post #6

Dysk/CD podłączasz do złącz IDE. Złącze Mitsumi zostawiasz wolne. Ja już nie pamiętam, którego użyłem dewajsa. Na dyskietce jest program findcd + jakaś okrojona wersja Idefixa czy czegoś na ten kształt, tak mi to przynajmniej wyglądało. Za pomocą tego programu skonfigurowałem cd.

Benedykt Dziubałtowski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem