[#1] Flashowanie - nie działa :(
czołem!

wziałem AM27C400. wziąłem kickstart 2.0 z pliku, wrzuciłem do flasha... i nie działa.
Co zrobiłem nie tak?

[#2] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Rembrand, post #1

A do jakiego kompa to kolega próbuje włożyć?
[#3] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Rembrand, post #1

kickstart 2.0

A500+?

To jednak daleko od A600 (ktora "workbenchowo" jest bliska A1200).
Kikstart fajny, ale A500 jest przeciez od gier z dyskietek...a nie tak jak A600/A1200, od gier z WHDLoad. ;)
[#4] Re: Flashowanie - nie działa :(

@*y, post #2

DO A500. Kickstarty w wersjii do A500.

[#5] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Rembrand, post #4

LOL, ja bym próbował z 3.1 :]

[#6] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Rembrand, post #4

Ten link powinien Ci pomóc:
http://www.softhut.com/cgi-bin/test/Web_store/web_store.cgi?page=tech_resources/204rom.html&cart_id=52674
Jeśli masz dalej problemy daj znać przyniosę z piwnicy odpowiednią gazetę i zeskanuje artykuł.
[#7] Re: Flashowanie - nie działa :(

@*y, post #6

A mozesz popatrzyć? wsadziłem do A500+ - tu powinno iść od strzału. ale nie idzie.

[#8] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Rembrand, post #7

Spytam nieśmiało. Czy weryfikacja układu programatorem się powiodła? Spróbuj go nim odczytać i zajrzyj "do środka". Wszystko się zgadza?
[#9] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Rembrand, post #7

Ach jeszcze jedna "głupia" uwaga, czy zauważyłeś, że zaprogramowany układ ma mniej nóżek (o dwie) niż oryginalny ROM. W związku z tym należy go przesunąć w podstawce o jeden rządek do tyłu (zakładam, że wiesz gdzie jest przód, a gdzie tył podstawki).
[#10] Re: Flashowanie - nie działa :(

@*y, post #9

a-a oryginalny rom 2.0 ma tyle samo nożek co 27c400. Włożony dobrze.
I zweryfikowany

[#11] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Rembrand, post #10

Coraz ciekawiej mi to zadziałało od 1 sztrzału a dlaczego tobie nie? . Jakim programatorem to robiłeś . tylko ja użyłem wersji 29fXXX

Ostatnia modyfikacja: 26.07.2008 21:00:30
[#12] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Dziadziomiecio, post #11

Nie pamietam co gosc mial za programator.
Moze zdjąłem złe pliki?
Jakbym Ci podesłał EPROMa mógłbyś mi to sprawdzić?

[#13] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Rembrand, post #12

źaden problem tylko pamićtaj twoja pamićc jest jednorazowa dlatego wybiarem flescha 29fxxx bo łatwo mu zmieniać zawartośc. Muszć sić przyznać że posiadam wszystkie obrazy rom stosowane w Amigach tylko dałem słowom że ich nie rozprowadze .
[#14] Re: Flashowanie - nie działa :(

@Dziadziomiecio, post #13

Możesz wpaść na GG?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem