[#12]
Re: Jak oporządzić Apolla
@Malin,
post #11
Witam po bojach paru w sprawie: dlaczego przez tego Apollaka mi się system ciężko butuje, kurczak!
Podlutowałem na stacji lutowniczej kwarc, miałem nadzieję, że to rozwiąże problem z bootowaniem. Okazało się, że wcale nie. Może i jest lepiej, częściej się odpala system od razu, ale za krótko jeszcze używałem po przylutowaniu kwarcu, by domniemywać, że "to to". Przynajmniej odhaczyłem jedną możliwość. Za to inna sprawa przykuła mą uwagę. Pamięć SIMM! Mam dwie pamięci w karcie: 32MB i 64MB z czego, akurat pech chciał, że w tej 64MB widzi mi Apollo tylko połowę. Pewnego dnia przy dwudziestej próbie odpalenia komputera wyciągnąłem pamięć 64MB i komputer ruszył. Możliwe więc, że coś w tym jest. Gniazdo niby czyściłem, co prawda na sucho, ale może tu tkwi problem. Popróbuję przeczyścić to może Kontaktem (w serwisie komórkowym używam do czyszczenia płyt) i może to coś pomoże, dam Wam znać oczywiście, ale jak wiadomo, wymaga to czasu na testy.
Pozdrawiam!! i nie lubię Apollo, myślę ostatnimi czasy o zamianie z dopłatą na 060/xx ale blizzardowe.