[#1] Apollo, dwie podstawki pod simm i obudowa classic
Witam. Sprzęt tak jak w temacie.
Pomijając problem chłodzenia, i spadku napięcia +5V, to czy
klawiatura nie jest podniesiona i czy da się bezproblemowo zamknąć
trapdora przy zamontowanej drugiej podstawce (oczywiście kontowa
nie ukośna) z obsadzoną kostką ram?
Która płyta lepiej radzi sobie z Apollo Rev. B czy 1D4?

Pozdrawiam.
Sebastian Rolek

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2008 08:51:55
[#2] Re: Apollo, dwie podstawki pod simm i obudowa classic

@sebar27, post #1

mi Apollo z 2 podstawkami chodzi bardzo stabilnie, (o jakim spadku napięcia tutaj mowa?) nawet, gdy miałem obsadzone oba sloty. Niestety karta, którą kupiłem była w towerce i drugi slot, ten po stronie procka jest wlutowany ukośnie, ale przeciwnie do klawiatury :/, więc mam tylko 1 modułek, 32 MB Kingstona, od spodu. Jest on obustronny, wchodzi tam dosłownie na styk. NIestety klapka się nie domykała (była wygięta), więc wyciąłem jej prostokątny otwór tylko na wielkość sima, oraz obciąłem wystającą krawędź , tak by się mieścił akumulatorek, teraz pasuje idealnie. Jak będę miał kiedyś czas, przelutuję sobie ten slocik w drugą stronę, powinno się zmieścić.

[#3] Re: Apollo, dwie podstawki pod simm i obudowa classic

@Bagheera, post #2

Ok, dzięki za informacje. Jeszcze jedno pytanie
w kwestii Apollo. Czy tą kartę można obsadzić
kostkami EDO czy muszą to być FPM?

Pozdrawiam.
Sebastian Rolek
[#4] Re: Apollo, dwie podstawki pod simm i obudowa classic

@sebar27, post #3

http://doc.delec.com/cgi-bin/hal.exe?src=ShowNotes;ID=01447831.HTM;REFERRER=GoogleNotes

Ja mam taki modułek.
Jeśli chcesz, mogę zdrobić zdjęcia, zobaczysz, jak to u mnie wygląda

Sim ma około 1 cm grubości (obustronny), jak mówiłem, pasuje idealnie, co prawda opiera się o karte i zaczepy trzba leciutko samemu nasunąć, ale nie ma z tym żadnego problemu.

Ostatnia modyfikacja: 05.08.2008 08:23:02
[#5] Re: Apollo, dwie podstawki pod simm i obudowa classic

@sebar27, post #3

Działają i te i te, sprawdzałem kiedyś, obecnie mam zdaje się moduł EDO 32 MB.
[#6] Re: Apollo, dwie podstawki pod simm i obudowa classic

@sebar27, post #1

O klapce zapomnij, jest na maksa wygięta(coś na kształt litery V). Ma to plus, masz lepszą cyrkulacje powietrza w środku. Ja u siebie pozbyłem się radiatora, dałem wiatrak po lewo od procka, całość na rev 2b potrafiła hulać i po 24h.

[#7] Re: Apollo, dwie podstawki pod simm i obudowa classic

@Bagheera, post #2

wulutuj ją i przylutuj na kawałkach taśmy ide :)

[#8] Re: Apollo, dwie podstawki pod simm i obudowa classic

@arti4-92, post #7

A potem pisz na forum że ci Amiśka wisi co chwila. Takie "drutowanie" to ma sens jak masz 2 czy 3 linie do poprowadzenia, ale nie kilkanaście/kilka dziesiąt. Poza tym oglądnij sobie jakiej z grubsza wielkości są punkty lutownicze i takie tam. Drutowaniu pamięci mówię stanowcze nie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem