[#1] Whdload i ikonki
Witam

Mam maly problem z whdload. Mam katalogi z grami whd, w nich pliki slave , data itp. Jest tez ikona do uruchamiania gry. Niestety u mnie wszystkie wygladaja tak samo (maly szary kwadracik z czarna kropka w srodku). Podejrzewam ze nie mam jakiejs standardowej ikony. Ktora to moze byc?

Pozdrawiam
[#2] Re: Whdload i ikonki

@pjk, post #1

Masz po prostu OS 3.1, a ikonki są z OS 3.5 lub 3.9.

[#3] Re: Whdload i ikonki

@pjk, post #1

Najprawdopodobniej w grach whdload masz ikony z pakiety newicons. A na sowim systemie tego pakietu nie masz zainstalowanego,

Benedykt Dziubałtowski

[#4] Re: Whdload i ikonki

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

O, to też jest możliwe.

[#5] Re: Whdload i ikonki

@mailman, post #4

A nie mozna jakos podmienic tej ikonki? Podstawic zamiast tej z newicons jakas juz zainstalowana?
[#6] Re: Whdload i ikonki

@pjk, post #5

Można. Odpalasz Opusa-czy coś podobnego, kopiujesz inną ikonkę, zmieniasz nazwę na nazwaprogramu.info i już.

[#7] Re: Whdload i ikonki

@pwe, post #6

Chyba nie do końca to tak pójdzie. Praktycznie zawsze ikony whdload mają w info wpisany jakieś dziwne krzaczki bez których slave się nie odpala. Nie wiem czy taka operacja dopusem nie zniszczy zawartych tam informacji.

Benedykt Dziubałtowski

[#8] Re: Whdload i ikonki

@Benedykt Dziubałtowski, post #7

Benedykt Dziubałtowski napisał(a):

> Chyba nie do końca to tak pójdzie. Praktycznie zawsze ikony
> whdload mają w info wpisany jakieś dziwne krzaczki bez których
> slave się nie odpala.

Jakie krzaczki? Przecież to zwykłe tooltype'y.

> Nie wiem czy taka operacja dopusem nie
> zniszczy zawartych tam informacji.

Wystarczy skopiować sam obraz. Pod opusem się chyba przeciągało na otwarte okno informacji ikonę z której chce się obraz skopiować. Był też programik do szybkiego kopiowania obrazów ikon, przeciągało się ikonkę źródłową na małe okienko które otwierał, potem docelową i po krzyku.

[#9] Re: Whdload i ikonki

@GumBoy, post #8

>>Jakie krzaczki? Przecież to zwykłe tooltype'y.

No właśnie nie wiem czy zwykłe Tooltypy czy niezwykłe:)

W rożnych grach były rożne informacje tam zawarte. Czasami jakieś logiczne ciągi znaków a czasami 786348972658743562389745698.

Metody które opisałeś najprawdopodobniej sprawdzą się. Nie wiem na 100% nigdy tym sie nie bawiłem. Ja na miejscu autora tego wątku dałbym sobie spokój z zmianą ikon za dużo roboty. Zainteresował bym się raczej Mui GUI jest newso tym na ppa. Kapitalna sprawa.

Benedykt Dziubałtowski.

[#10] Re: Whdload i ikonki

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

Nie przypominam sobie takich dziwactw, wiem natomiast, że takowe się wyświetlały w przypadku ikon newicons, wyświetlanych pod zwykłym systemem z niezainstalowaną biblioteką do ich obsługi.

A z tą dużą robotą, to przesadzasz. Przesunięcie dwóch ikonek (i to pod systemem, który ewoluował na najbardziej zaawansowany system ich przesuwania ;) ) to niejednokrotnie mniej roboty, niż skopiowanie pliku.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem