[#1] Problem CF
Dzisiaj przy próbie skopiowania danych na moją Amigę pojawił się problem,mianowicie skopiowałem tak jak zawsze dane z pieca na kartę SD wsadziłem do Amigi no właśnie i pojawił się następujący problem Amiga zaczęła bardzo wolno czytać kartę jak już przeczyta to nie można praktycznie nic zrobić tak "zamula" i co dziwne pod Amigą mogę sformatować kartę ale tylko quick formatem ale to nie pomaga dalej "zamula" jak chce sformatować normalnym trybem pokazuje błąd że nie może odczytać jakiejś ścieżki, pod piecem karte formatuje normalnie i szybki format i długi, można zgrywać dane nic nie zamula ... Czy wiecie co mogło się stać ? Czy karta jest już bez użyteczna dla Amigi ?

PS.Dodam że teraz jak chce formatować pod Amiga wyskakuje mi komunikat że dysk jest zabezpieczony przed zapisem hmm ...

PS2.Kolejny komunikat pod Amiga "nie mogę sformatować cylindra 1"

PS3.Chyba wiem w czym tkwił problem pod piecem sformatowałem kartę jako FAT32 teraz formatowałem pod FAT i się naprawiło czy to mogło być przyczyną nie poprawnego działania pod Amigą?

Ostatnia modyfikacja: 13.09.2008 11:17:06

Ostatnia modyfikacja: 13.09.2008 11:25:05

Ostatnia modyfikacja: 13.09.2008 11:29:37
[#2] Re: Problem CF

@mr.bart, post #1

>> Dzisiaj przy próbie skopiowania danych na moją Amigę pojawił się problem,mianowicie skopiowałem tak jak zawsze dane z pieca na kartę SD wsadziłem do Amigi

To w końcu masz kartę CF czy SD? Używasz ją przez IDE czy przez PCMCIA? :>

Pamiętaj, że compactflash.device nie jest w stanie sformatować karty w PCMCIA pod jakimkolwiek filesystemem. Dlatego jeśli używasz jej przez PCMCIA - nie sformatujesz jej pod Amigą. Zaleca się formatowanie pod PC. Ale z tego co pamiętam to fat95 powinien obsługiwać fat32 także nie wiem...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem