[#1] Z dwóch Ami - jedna
Witam serdecznie. Postanowiłem zrobić porządek w swojej mini-kolekcji komputerów, no i natrafilem na "troszkę" części amigowych. Do tego dokupiłem bądź wygrzebałem z szafy parę drobiazgów i... no właśnie. Czy ktoś z szanownych forumowiczów powie mi co z tego mogę złożyć? Dodam, że wolałbym klasika. Jak to poskładać, by wyszła najlepsza działająca sprawnie konfiguracja Amigi? Oto lista części, które posiadam:

- Amiga 1200 by C= Rom 3.1
- Amiga 1200 by ESCOM Rom 3.1
- karta M-Tec 1230/40 8MB
- karta Apollo 1240/33 32MB
- karta E1208 8MB
- dysk HDD 4GB
- obudowa Infinitiv + obudowa na klawiaturę
- Cd Rom
- Karta CF + adapter IDE
- zasilacze od A1200 i A500
- WB 3.5

Co warto dokupić? Poproszę o opinie.

Dziękuję i pozdrawiam.
[#2] Re: Z dwóch Ami - jedna

@Emu, post #1

wlasciwie to wystarczy poskladac to do kupy, wykorzystujac karte 1240 i bedzie w miare sprawna ami:)

[#3] Re: Z dwóch Ami - jedna

@Banderas, post #2

No i jak ma zamiar używać flopa, to lepiej na płycie głównej by Commodore to poskładać.
[#4] Re: Z dwóch Ami - jedna

@madman15, post #3

ja nie wiem co wszyscy tak na te escomy narzekaja, ja mam escomowa i wszystko chodzi jak nalezy, kiedys tam tez mialem escoma i rowniez bez problemu chodzila, czy z oryginalnym floppem, czy z jakims innym, zawsze dzialalo.

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2008 11:53:46
[#5] Re: Z dwóch Ami - jedna

@Banderas, post #4

I gry niedosowe Ci działały? tzn że nie maiłeś Escomowej, albo była zmodyfikowana.

[#6] Re: Z dwóch Ami - jedna

@Rembrand, post #5

dzialaly, a escom to byl na 10000000000%, moze byl przerobiony, wtedy sie nie znalem.

[#7] Re: Z dwóch Ami - jedna

@Emu, post #1

Jest to materiał na dwie kompletne Amigi.
[#8] Re: Z dwóch Ami - jedna

@Daclaw, post #7

Dwie dość fajne Amigi :> Poskładać i whdload kupic za kasę za 1208 :>

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem