@El Amigos,
post #14
Dzięki za radę, właśnie zauważyłem, że zasilacz, do którego podpięte są dyski (250W) sprawia mi dziwne problemy. Raz dysk "resetował" a raczej próbował się włączać przez pare sekund co chwila "tykając" i to bardzo ostro. Myślałem, że talerz mi wyleci z dysku. Wymienić zasilacz to nie problem ale w ogóle nie wiem czy nie problem też z moim Apollo 040/40MHz. Na dwóch zasilaczach może i będzie lepiej z tym, że włączanie płyty i włączanie dysków to "niekomputerowe" rozwiązanie :D jako, że to dwa pstryczki, przerobienie tego na jeden pstryczek to temat trochę zawiły dla mnie, bo nie jestem pewien czy podłączony obwód, zachowa się jako połączony w gwiazdę czy co :P. Ogólnie takie przeróbki mnie nie interesują za bardzo. Kurde, ja chcę mieć stabilny sprzęt, przyzwyczaiłem się a tu nagle wiatr w oczy :/. Gash!
Na razie ciągnę wszystko na dwa zasilacze, na wymienionej taśmie, porobię backupy i sformatuję dysk. Na każdej partycji wyleciał mi plik .backdrop i przy uruchamianiu zgłaszany jest checksum error każdej partycji (oraz przy wchodzeniu na nią) ale partycje poza tym wyglądają na "zdrowe" po sprawdzeniu wszystkich katalogów choćby przez komendę DiskSize z Filemastera - tak więc wypalić wypali. Zrobimy backup, sformatujemy, nagramy od nowa i się zobaczy bo DiskSalv'a wolę już nie używać na tą przypadłość.
Ostatnia modyfikacja: 26.09.2008 01:34:10